Какво се случва с милионите използвани пластмасови бутилки? Колко пъти

...
Какво се случва с милионите използвани пластмасови бутилки? Колко пъти
Коментари Харесай

Зеленото бъдеще на децата ни. Примерът на Белослава и Емил Чолаков

Какво се случва с милионите употребявани пластмасови бутилки? Колко пъти може да се рециклира хартията? Колко дървета спасяваме с преработването? Как елементарно и комфортно да събираме разделно вкъщи?

На всички тези въпроси дават отговор певицата Белослава и Емил Чолаков в четири къси клипа за пътя на отпадъците. Двете известни лица имат вяра в изгодите от преработването и желаят да оставят на децата си по-чиста околна среда. Затова поддържаха акцията „ Има смисъл “, която ни споделя какво се случва с празните опаковки откакто ги изхвърлим и по какъв начин напъните ни през днешния ден вършат едно по-добро „ на следващия ден “ за децата ни – по-чиста природа, с по-малко сметища и изгорени боклуци.

„ Има смисъл “ е акция на Екопак България, организация за разделно събиране на боклуци от опаковки, която работи за осъществяване на наложителните зелени политики на Европейски Съюз. Миналата година Екопак направи изследване измежду консуматори, съгласно което 65% от българите събират разделно. В същото време организацията получава доста запитвания какво в действителност се случва със събраните боклуци. Така взема решение да покаже пътя на изхвърлените опаковки от контейнера до приемането на нови артикули – тетрадки, кашони, бутилки за вода.

Кратките истории, разказани от Емо Чолаков и Белослава, можете да видите в клипа по-долу.

А преработването на 1 звук хартия избавя от изсичане 13 дървета. Има смисъл.  

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР