Какво се случва? Прокуратурата нареди на Националното бюро за контрол

...
Какво се случва? Прокуратурата нареди на Националното бюро за контрол
Коментари Харесай

Рашков учуден от прокуратурата. Възложила проверка на независим орган

Какво се случва? Прокуратурата подреди на Националното бюро за надзор на СРС, което всъщност е самостоятелен орган, да ревизира Групово дело “Вътрешна сигурност” към Министерство на вътрешните работи, ДАНС и ГДБОП. Целта на инспекцията, която е предизвикана от медийни изявления, е да откри осъществявани ли са нарушавания при използването на специфични разследващи средства (СРС). Тя обаче не може да бъде разпоредена от прокуратурата.

“При съществуване на данни за непозволено потребление и използване на специфични разследващи средства, надлежно запазване или заличаване на добитата посредством тях информация, Националното бюро сезира органите на прокуратурата и ръководителите на органите и структурите”, написа в Закона за СРС.

Тоест бюрото може да ревизира, само че прокуратурата не може да му подрежда. Защото държавното обвиняване е един от органите, които могат да бъдат проверявани.

Бойко Рашков съобщи, че е снел доверието си от началника на дирекцията “Вътрешна сигурност”, а инспекцията в Министерство на вътрешните работи продължава.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР