“Какво се случва по вътрешните граници на Европейския съюз, когато

...
“Какво се случва по вътрешните граници на Европейския съюз, когато
Коментари Харесай

Отхвърлят мигранти, опитващи да преминат френската граница

“Какво се случва по вътрешните граници на Европейския съюз, когато растежа на миграцията слага външните граници под напън? Когато Лампедуза е на ръба на колапса, какво се случва във Вентимилия, западната врата на Италия към Северна Европа? За да схвана пристигнах във Вентимилия, на границата сред Франция и Италия ", пита Моника Пина, кореспондент на Euronews. 

Град Вентимилия служи като място за непрекъснатата миграционна рецесия в Европа. От 2015г. Франция възобнови прекъсването на свободата на придвижване сред границите. Това трансформира този италиански град в спънка за мигрантите, които се пробват да доближат Северна Европа. 
В момента броя на арестуваните е относително по-нисък от нормално. Около 80 души са спирани дневно, като върхът ни е 300.
Венсан Каспшик, шеф на гранична полиция в Ментон

Всяка неделя Филипо, пенсиониран гражданин на Вентимилия, кара фамилии, отхвърлени от френската полиция, назад в сектора. 
Тези последни 15 километра работят като един тип психическо принуждение от страна на Европа против хора, които на този стадий не могат да се върнат назад. Всички, които са пристигнали на границата, без изключение са били отхвърлени от френската полиция.
Филипо Ломбардо, локален гражданин

Съдът на Европейски Съюз съобщи, че френските репресии са противозаконни. Неправителствените организации настояват, че граничният надзор е забавил текучеството на мигранти, само че филантропичната рецесия към момента продължава. 
Това е продължителна и безмълвна крах за мигрантите. Очевидно няма пропорциите на тази в Средиземно море, само че за жалост се случва в центъра на Европа.
Джакопо Коломба, юрист

От 2015г. насам близо 50 мигранти са починали при опит да влязат във Франция. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР