Какво се случва на мястото, където стана зловещата катастрофа на

...
Какво се случва на мястото, където стана зловещата катастрофа на
Коментари Харесай

Месец след трагедията на „Струма”: Как е ремонтиран фаталният участък

Какво се случва на мястото, където стана злокобната злополука на автомагистрала „ Струма”? Месец по-късно всичко е променено до неразбираемост, а автоекспертите не престават да проучват вероятните аргументи за нещастието.

На мястото на мантинелата, която се вряза в рейса, е подложен „ терминал”. „ Проблемът е, че двете стрелки не са регламентирани и не могат да се поставят. В същото време от горната страна има знак, който е с по-голяма степен на светлоотразителност и хората се объркват”, уточни пред NOVA Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

„ Интересно - знакът е захванат с тел, след което е заварен. Не мога да кажа дали това е най-хубавото решение, само че типична хубава работа, само че българска”, добави тя.

Като вярно специалистът дефинира слагането на оборудване, което след удар понижава кинетичната сила, с цел да може автомобилът да спре.

Проблеми обаче има с маркировката във съдбовния сектор. „ Отдолу има термопластик, той не е измит, върху него е намазана боята и надлежно се лющи. Средната разграничителна е пожълтяла, т.е., е дефектирала и не е изпълнена правилно”, изясни Русинова.

Експертът предложи отбивката в тази част на автомагистралата да бъде затворена, тъй като счита, че мястото ѝ не е в избраната крива.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР