Какво се случва днес? Още две земетресения разлюляха земята за

...
Какво се случва днес? Още две земетресения разлюляха земята за
Коментари Харесай

Какво се случва днес? Още две земетресения разлюляха земята

Какво се случва през днешния ден? Още две трусове разклатиха земята за по-малко от 24 часа.

Серията от трусове започнаха от Съединени американски щати

Трус с магнитут 4,6 по Рихтер разклати американския град Лос Анджелис. Той е усетен мощно от локалните поданици. Епицентърът му е бил в квартал „ Хайланд парк “, североизточно от центъра на града, а огнището – на дълбочина 12,1 км, показва „ Ройтерс “. Това е едно от трите трусове през днешния ден.

Противопожарната работа на Лос Анджелис е била мобилизирана за реакция. Огнеборците не са получили информация нито за материални вреди, нито за ранени в резултат на труса. Не е издадено предизвестие за заплаха от цунами.

Какво се случва през днешния ден? Още две трусове разклатиха земята 13.08.24 12:16 Извънредна акция! Европрокуратурата нахлу в „ Булгартрансгаз “ 13.08.24 11:56 ПП-ДБ с нов гаф: И „ ястреба “ на обединението заловен в издънка 13.08.24 11:49 Боян Чуков: Събитията в Курска област са най-сериозната опасност за Путин от началото на войната (ВИДЕО) 13.08.24 11:39 ЕКСКЛУЗИВНО пред SafeNews, Проф. Стив Ханке: Цифровото евро ще ограничи хората 13.08.24 11:24

Земетресение с магнитуд 4,3 по Рихтер раздруса остров Крит

Това заяви гръцката новинарска организация АНА-МПА.

Трусът е регистриран в 04:35 часа в морската зона. Той е усетен на 26 километра югоизточно от основния град на острова Ираклион. Това показват данните на Геодинамичния институт към Националната обсерватория на Атина.

SafeNews напомня, че земята безусловно полудя нощес. Адско земетресение раздруса две страни.

Трус с магнитуд 4,8 разклати Сирия и Йордания. Те са регистрирани в ранните часове на 13 август. Това излиза наяве от данните на германския Изследователски център по геофизика. Там се показва, че въпросното земетресение е било усетено в 00:28 часа локално време.

Двете трусове са били усетени и в Ливан. Огнището на труса е било на дълбочина 10 км. По-късно Сирийската държавна телеграфна организация САНА заяви, че епицентърът на земетресението е регистриран покрай сирийския град Хама.

Миналата седмица трусове не подминаха и регионът към България. Трус с магнитуд 4.7 по скалата на Рихтер удари на километри от България. Това се случи в съседна Румъния малко преди среднощ, предизвиквайки паника измежду жителите на няколко града. Според данните на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) трусът е регистриран тъкмо в 23:46 часа на дълбочина от 35 километра.

Епицентърът на земетресението е бил ситуиран на 60 километра от град Арад в Западна Румъния. Силното разклащане е усетено в няколко огромни обитаеми места, включително Клуж-Напока, Тимишоара, Тимиш и самият град Арад.

Сайтът volcanodiscovery.com е получил единствено за първите 20 минути над 50 сигнала от хора, които са усетили труса. Повечето от тези отчети идват от жителите на Клуж-Напока и Тимишоара.

Към момента няма постъпили данни за потърпевши хора или нанесени вреди по инфраструктурата. Няма данни земетресението да е усетено в региона на Видин или Северозападна България, които са най-близо до епицентъра.

 

Източник: Reuters/Превод: SafeNews

 

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР