Какво се случи на тези избори – получихме ясни отговори

...
Какво се случи на тези избори – получихме ясни отговори
Коментари Харесай

Росен Йорданов: ГЕРБ са първи, но са в тежка ситуация, имат само един правилен ход

Какво се случи на тези избори – получихме ясни отговори на въпроси, които витаеха в предизоборната акция. Доверие и интерес към изборите обаче липсват. Това съобщи за Нова ТВ общественият психолог Росен Йорданов.

По думите му централната тематика на всяка една партия е била да покаже желанието си да служи на народ. Но това като мета обръщение се интерпретира от другите партии друго. Например, ПП-ДБ желаеха хората да им услужат, само че това обръщение не беше чуто. ГЕРБ също не надскочиха себе си – те желаеха да услужат на гласоподавателя, тъй като те знаят по какъв начин и ще се жертват за него. При Възраждане мета посланието беше – заслужете ни и ние ще ви управляваме сами, ще ви извадим от Европейски Съюз и НАТО и така нататък А за по-малките партии – гласоподавателят да им услужи. Движение за права и свободи също не разшириха етническата външна страна на своята еднаквост. Тяхното мета обръщение беше – ние идваме при вас да ви служим. Но ние не видяхме такива знаци. Може би те ще служат единствено на своите хора, разяснява общественият психолог.

Според Росен Йорданов няма партии, които да може да се коалират. Но ГЕРБ са в най-тежка позиция. А Борисов ще се държи не като човек, който е спечелил. Той счита, че ГЕРБ имат един единствен верен ход – да създадат предложение за държавно управление на малцинството. И изрази подозрение, че ще тръгнат на вид да вършат държавно управление с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, само че не поради репутационни вреди.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР