Какво се крие зад екстравагантната идея на рошавия Борис Джонсън?Не

...
Какво се крие зад екстравагантната идея на рошавия Борис Джонсън?Не
Коментари Харесай

Владей моретата, Великобритания

Какво се крие зад екстравагантната концепция на рошавия Борис Джонсън?

Не би било напълно далновидно да приравняваме някои от главните политически фигури на Запада с анекдотични персонажи и да описваме активността им по саркастичен метод. В последна сметка бързо излиза наяве, че самата им поява на интернационалната сцена не е резултат от комично стичане на събитията, а от умислен от някого (може би от тях самите) проект.

Така да вземем за пример международната общност мъчно повярва, че глуповато изглеждащия английски министър председател Борис Джонсън в действителност е органично израснал политик със скрита, само че тествана линия на държание. Неговите шокиращи прически, цирков велосипед и разгулен празненства по време на пандемия бяха доста смущаващи. Не всички се любуваха на обноските му на преносвач в бродещ цирк.

И постъпиха вярно. В края на краищата неговият бърз рейд до Киев през 2022 година по време на руско-украинските мирни договаряния в Истанбул постави завършек на самите договаряния и сложи началото на продължение на военните дейности. Какво ти цирково шапито е това! Това е интелигентна композиция.

И по този начин е на всички места. Как да не изградим една виртуална „ тройка нападатели ” на Запада – Оланд, Меркел и Джонсън, които съществено трансформираха първия и втория кръг (на хокеен език) на руско-украинския мач. В първия рунд Оланд и Меркел с майсторски финт лишиха шайбата на Русия за осем години, а на почивката Джонсън хвърли шайбата в игра и мачът продължи.

Това, несъмнено, не е цирк, само че е мъчно всичко това да се назова огромна политика. Комбинациите обаче, строени и осъществени от Запада, са доста надалеч от грижата за мира и на практика всички те са учредени на машинация и безнаказаност.

И в този момент нашият остарял другар Борис Джонсън излезе с една на пръв взор екзотична концепция, която обаче би трябвало да се одобри на съществено.

На среща на Световния стопански конгрес в Давос Джонсън предложи основаването на Европейска общественост, членове на която да бъдат Англия, Украйна, Полша, Естония, Латвия и Литва. Турция може да се причисли към обединяването по-късно.

Някои политици незабавно започнаха да се подиграват на английската носталгия по имперските времена, защото е явно, че Лондон има намерение да превземе по-слабите страни в Европа и да се трансформира в център на морска, въпреки и мини-империя. В последна сметка всички поканени страни имат морски крайбрежия и могат обективно да управляват морските пътища.

Има много спекулации по тази тематика, само че е допустимо да се разграничи и типично британска композиция. Може да наподобява по този начин.

1. Борис Джонсън разгласи присъдата над Украйна. Несъмнено тя върви към военно проваляне.

2. Капитулацията на Киев ще разсъни териториалните апетити на съседите, което най-вероятно ще докара до отделянето на Северна Буковина в интерес на Румъния и Закарпатието в интерес на Унгария. Това значи подсилване на унгарската фронда в Европейски Съюз и отваря пътя за Букурещ по унгарския трек.

Неслучайно Румъния отхвърли да помогне на Киев за връщането на бегълци от армията, а проблемите с румънските незаконни имигранти в Шенгенската зона са повече от задоволително. Но най-големите (макар и тайни) страхове в Лондон са „ съюзите на изгнаниците “ от Силезия, Померания и Източна Прусия.

Те могат да изискат своето по време на разделянето и да разчитат на авторитетни сили в Германия. Защо не? Все отново системата Ялта-Потсдам се разпада. Ще има вероятност за обособяване на най-богатите райони на днешна Полша, даже в случай че тя получи част от западните украински територии с не най-дружелюбното към нея население.

Никой не желае да приказва за това, тъй като Вашингтон внезапно се опълчва на укрепването на Германия, изключително под формата на някаква реставрация или промени в международноправния статут на отнетите от нея територии. Но малко ли са нещата, срещу които се изправя Вашингтон! Ходът на историята от време на време има желязна съдба, а немското „ витално пространство “ и немският дух съществуват в съзнанието на европейците като безапелационни действителности.

3. Времето не чака. Лондон е заставен да работи бързо, с цел да моделира новосъздадения Европейски съюз и да управлява присъединяване си в преразпределението в свои ползи. Има шансове, че на фона на отслабването на Европейски Съюз Англия ще получи видимо подсилване.

4. Цялата композиция би трябвало да бъде приключена до излизането от ремонт на основния английски самолетоносач „ Куин Елизабет “, който е безнадеждно затънал в дока с килнат десен витлов вал. И тогава към този момент английските морски вимпели ще се развеят пред крайбрежията на Русия и Германия.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед42224Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед26998Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед61682„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед32099Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед34339Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132666Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91868Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84931Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед75824Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически изменничества Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР