Какво съдържа водата, с която ще се къпем това лято

...
Какво съдържа водата, с която ще се къпем това лято
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: В 40-годишната си кариера на епидемиолог не съм виждал това

Какво съдържа водата, с която ще се къпем това лято и дали е рискова за здравето - на този въпрос отговори доцент Ангел Кунчев тази заран в " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Контролът върви. Ако нещо излезе, оповестяваме своевременно каква е заплахата, както и какви ограничения да се вземат. След 2-3 години на Ковид хората разумно чакаха един прекрасен летен сезон, съобщи доцент Кунчев. И добави:

" Климатът и температурите оказват въздействие. А ограниченията са ограничителни там, където даден плаж не дава отговор на условията. Съответно се слагат табели, има и хора, които предизвестяват. Взети са нужните ограничения.

Слава Богу, се вложиха много средства в пречиствателни станции, в този момент остава и да си правят работата.

Не е невероятно да хванете нещо от водата, каквито легенди има, аз от 40-годишната си процедура на епидемиолог най-малко не съм виждал. Най-често проблемите идват от храна и от нечисти течности.

Другото значимо е, че на плажовете не пожелателно, а наложително би трябвало да има подложен душ. Така, както са задължителни спасителите и медицинското обслужване. Нека си приказваме истината - в случай че щете голямото количество козметика, която се употребява, може да даде отражение, тъй като има хора с по-чувствителни кожи, които незабавно реагират. Един душ постоянно би бил от изгода, съобщи доцент Кунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР