Какво разкриват документите за Барселонагейт относно работата на самата прокуратура

...
Какво разкриват документите за Барселонагейт относно работата на самата прокуратура
Коментари Харесай

Владислав Панев за документите по Барселонагейт: Прокуратурата не си е свършила добре работата

Какво разкриват документите за „ Барселонагейт ” по отношение на работата на самата прокуратура и каква е повода  някои депутати да отидат на „ София прайд ” Tribune.bg беседва с народния представител от „ Демократична България ” Владислав Панев.

Г-н Панев, вие сте от дребното депутати, които съумяха да се срещнат с част от материалите на прокуратурата за „ Барселонагейт ”, по какъв начин се е справило държавното обвиняване?

Не съм сигурен, че мога да експортирам информация от това, което съм чел. Това, което мога да кажа, е, че за мен прокуратурата не си е свършила добре работата.

В смисъл?

Имам поради, че от тези над 600 страници материали по случая доста дребна част са действителни доказателства. Не съм правист и не желая да се задълбочавам в детайлности, само че считам, че можеше да се оправят по-добре.

Как ще повлияе това на работата на комисията за имунитетите?

Все отново имаме комисия, която разполага с повече от месец да вземе решение. Тя е формирана от адвокати, а не като мен икономисти и се надявам, че ще оценят по-добре от мен обстановката.

Желаещите да прочетат документите към този момент са доста, ще съумеят ли членовете на комисията да се доредят?

За един месец ще съумеят умерено да прочетат материалите, мисля. Смятам, че са нужни няколко часа, тъй че в границите на един ден дори могат да се срещнат. Оттам нататък въпросът е по какъв начин ще работи комисията.

Тя няма ръководител...

Така е. Това попречва нейните съвещания. От друга страна пък всеки определен член от осемте може да се среща с документите и в този момент.

Ще се оправят ли за един месец?

Това е заложено в решението на пленарна зала, тъй че те са длъжни да го създадат.

Г-н Панев, ще отидете ли на „ София прайд ” и тази година?

Както всяка година, ще вземам участие на Прайда. Смятам, че всеки човек би трябвало да се усеща добре и комфортно в България, с цел да осъществя целия си капацитет и да извърши фантазиите си. Това би донесло разцвет на цяла България. Иначе, в случай че правата на тези хора не са уредени, включително законодателно, те ще предпочетат да живеят в страна, в която са им обезпечени. Виждаме отзвука от офанзивите против излъчването на филм тази и предходната седмица в София и Пловдив.

Притеснява ви хомофобията?

Да, радикализацията в обществото набира скорост и това е доста тревожна наклонност. Това не се случва единствено в България.

Каква е повода съгласно вас?

Според мен това е резултат на възходящото въздействие на обществените мрежи, където знаем какви са им логаритмите. Изкарват се на напред във времето допустимо най-радикалните постове. Тъй като те са най-четени, хората се задържат по-дълго на съответната страница. Това са чисто търговски аргументи, само че този метод кара даже политици и общественици да се държат по-радикално без оглед на това какви са ползите на обществото. Тревожната наклонност е, че обществото се разпада на обособени кафези и нашата отговорност е да ги съберем, тъй че да работим дружно.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР