Какво представляват стриите и защо е толкова трудно да се

...
Какво представляват стриите и защо е толкова трудно да се
Коментари Харесай

Упоритите стрии

Какво съставляват стриите и за какво е толкоз мъчно да се отървем от тях? Повечето от нас в някакъв интервал на живота си се снабдяват с тези неприятни линии по бедрата, седалището или гърдите. Най-често това се случва по време на пубертета, бременността или при внезапни промени в тежестта.

● Защо се появяват
Структурата на кожата се крепи от мрежа, формирана от колагенови и еластинови нишки. Мрежата има свойството да се свива и разтяга според от размера, които би трябвало да поеме. Когато обаче разтягането е прекомерно внезапно влакната на колагена и еластина се късат. Това, което виждаме на повърхността на кожата са неясно червени линии или т. н. пресни стрии.

● Стриите в действителност са белези
Организмът поправя тези вътрешни разкъсвания с продукцията на нова съединителна тъкан. Тя обаче е по-тънка и не съдържа пигмент. На този стадий стриите към този момент са избледнели. Разликата с околната кожа е внезапна и забележима, а слънчевият тен единствено усилва контраста.

● Могат ли да се отстранен
Истината е, че един път раздрани влакната не могат да се възстановят в първичния си тип. Но в случай че действате бързо можете да ги извършите съвсем невидими. Продуктите за изтриване на стрии са ефикасни, само че при изискване, че неприятните линии не са по-стари от година. Колкото повече време минава, толкоз по-малък резултат ще видите от тях. При остарели стрии единствената опция за унищожаване са лазерните процедури.

● Да предотвратим появяването им
Най-ефикасното лекуване на стриите е профилактиката. В интервали на внезапна смяна тежестта или бременност не забравяйте продуктите, които усилват еластичността на епидермиса. Прилагате ли ги в продължение на няколко месеца, кожата ви ще може да поеме доста по-голямо разпъване. Ако очаквате дете започнете с използването на кремове срещу стрии още при започване на бременността, а в случай че сте решили да сваляте повечко килограми още преди началото на диетата.

● Има ли предразположеност
Някои дами поставят неимоверни старания да се предпазят и все пак по кожата им има голям брой стрии. Други без специфични грижи се радват на гладка кожа, даже след бременността. Епидермисът на всяка жена е друг. Наследствеността и някои нарушавания във действието на кожата, могат да ви предразположат в по-голяма степен към образуването на стрии. Дори има случаи, в които без да внезапни промени в тежестта, линиите са на разположение. Но даже и тогава непрекъснатите грижи ще лимитират появяването им.

Все отново е добре да се храните с артикули, богати на силиции и витамин В - риба, черен дроб, житни кълнове, патладжан, спанак, праз, сушени плодове, ядки.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР