Какво представлява Нинова и каква линия на поведение в БСП

...
Какво представлява Нинова и каква линия на поведение в БСП
Коментари Харесай

Корнелия по пътя на Сергей

Какво съставлява Нинова и каква линия на държание в Българска социалистическа партия ще постанова, в „ Труд “ е писано и преди да я изберат, и скоро по-късно


Tези дни 50 членове на Националния съвет и 12 някогашни и сегашни публицисти от вестник „ Дума “ изпратиха писмо до управлението на Българска социалистическа партия, в което упорстват Изпълнителното бюро да анулира решението, с което беше назначен новият основен редактор на „ Дума “. Шумен скандал, само че нито е първият, нито ще е последният за това управление. Не е бомбастична изненада, а и не случката в партийния вестник е същинския мотив за врявата.

Все по-нестабилна е соцпартията, надлежно се смалява и водаческата тежест на Нинова. Политическият маразъм не отминава и ГЕРБ, рейтингът на държавното управление също спада вследствие на комплекс от проблеми и неуспехи. Българска социалистическа партия обаче по никакъв метод не се показва като действителна съпротива, подготвена най-малко в съществени линии за вдишване на властта. Близо до мозъка е, че с вотове на съмнение не може да завоюват благосклонностите на популацията, те носят някакви изгоди единствено за ръководещите. Политически по-грамотни деятели просто се възползваха от крамолата.

Какво съставлява като политик Нинова, кои сили я настаниха на поста на „ Позитано “ 20, каква линия на държание на Българска социалистическа партия ще прокарва, в „ Труд “ е писано и преди да я изберат, и скоро по-късно. Видя се по какъв начин се „ отблагодари “ на селския си Георги Гергов доста скоро откакто го бранеше от недоброжелателите му в партията, даже предложи да й стане заместител. Скандалният предприемач е дал много за Българска социалистическа партия, направил е доста за благосъстоянието и кариерата и на Корнелия, само че беше безпардонно изхвърлен от „ Позитано “.

Тя безспорно е разбирала какви неприятности ще последват, само че външният напън е бил заповеднически във връзка с почетния консул на Русия в Пловдив. Той не е безопасен партиец, управлява се на първо място от интереса си, има и огромен запас да притегли и други недоволни против нея. Което и направи. С лекост, тъй като по-опитните в управлението бързо схванаха, че една от първите й задания е да разчисти такива като тях в центъра и по места.

С времето и по-наивните стоплиха същото, само че малко на брой към момента можаха да повярват, че поставената й последна цел е цялостното обезличаване на Българска социалистическа партия до скромна бутикова партийка. Без следи от здравите преди време структури на терена, изпразнена от конкурентоспособен партиен уред, лишена от релативно трайната към момента електорална поддръжка. Задача, планувана още по проекта „ Ран-Ът “, мощно вкарана за реализация от Андрей Карлович и Александър Лилов, тайно продължена от Георги Първанов и праволинейно изпълнявана от Сергей Станишев.

Тези дни пресцентърът на Българска социалистическа партия триумфално популяризира фотографии от стълбището пред партийната централа, на които бодро се усмихват председателката и американският дипломат Н. Пр. Ерик Рубин. Условията за сватбата на Българска социалистическа партия със Съединени американски щати към този момент са били контрактувани, поясняват събитието в партийно издание, в този момент просто са обсъждали зестрата. Основателно допускат, че се скалъпва политическо водачество у нас за основаване на ос Албания-Македония-България против съветското въздействие на Балканите. Сигурно не е, с цел да показа за хрумката „ Визия за България “.

Това е четвъртата й среща с американския първи посланик, откогато оглави Българска социалистическа партия, дебело акцентират нейни епицентристки чучулиги. Нямат данни за предшестващите оглавяването. За разлика от предните три в соццентралата, тя не посрещна посланика самичка, а в компанията на интернационалния секретар Деница Златева. Кадър на Станишев на същия пост, от който Първанов го натрапи за партиен началник, предходна през политподготовка в Съединени американски щати.

Знакова личност за желанията на председателката. За Златева одиозният в партията оргсекретар Кирил Добрев, доста непосредствен на Георги Първанов, споделя, че я знае от времето, когато „ на Българска социалистическа партия е било лепнато петното на някогашна комунистическа партия “. Била направила доста за превръщането й в съвременна лява?! Крайно нищожен е процентът на гласоподавателите, които биха дали своят вот за по този начин описаната партия, до момента гласоподаваха за някогашната комунистическа.

Баламосвайки посещаващите Бузлуджа симпатизанти, сочейки партийците за „ опетнени някогашни комунисти “, тимът на Нинова умишлено и уверено скапва Българска социалистическа партия. Не единствено за 50-имата с подписката става пределно ясно, че с тези хора, с това Изпълнително бюро (ИБ) за техните кариери скоро няма да има никакво бъдеще. В уеб страницата на Българска социалистическа партия може да се забележи, че тази партия има за водач Корнелия Нинова! Благоев и Димитров ли, БРСДП и Българска комунистическа партия ли? Идеологически скопена, организационно обезкостена, ляво-дясна е тя!

Затова на „ Позитано “ няма кой да сътвори порядъчен документ, ами се притеглят скъпо заплатени социолого-политолози, обслужвали ред други партии, разтоварени от идейно-политически багаж, свободни откъм угризения. Така се появява тюрлюгювечът „ Визия за България “, предполагащ да впечатли партийната маса и гласоподавателите посредством сервиране на всичко, каквото на хората у нас е остро потребно. Нагъвайте същинска народна власт, на васална страна на едри хапки, боднете си свободна самодейност, дано едва ви замирише и на шовинизъм!

Отблизо осведомената със обстановката в партията доцент Татяна Буруджиева споделя: „ Организационно талибанство, абстрактен вакуум, властови апетит – това характеризира през днешния ден БСП… В ИБ са основно посредствени дърдорковци…(Нинова) освен се изолира, а стартира война против всички, в това число против личните си членове и симпатизанти… приватизира партията… скъпи фрагменти по места се отдръпват, личи извънредно ниското равнище на кадровите практики на Кирил Добрев… Такава Българска социалистическа партия скоро и на президента никак няма да му е полезна… “

Очевидно е по какъв начин процесът на довършването на соцпартията от Корнелия и такива като Добрев и Златева към нея, се форсира. По пътя на Сергей това съставлява нейното председателстване. След 13 загуби от 13 вероятни у нас, той беше организиран да води ПЕС към неуспех след неуспех в Европа. И съумява да го прави, надява се на трети мандат! Ще уредят и Нинова след време, няма да не помнят и послушната Деница. Дали към този момент не е късно за прогледналите за тази вероятност позитанци да трансформират обстановката, че на следващия ден за тях няма да се погрижат Н. Пр. Рубин и шефовете му!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР