Какво представлява диетата OMAD: Как работи и кой е подходящ

...
Какво представлява диетата OMAD: Как работи и кой е подходящ
Коментари Харесай

Какво представлява диетата OMAD: Как работи и кой е подходящ за най-екстремния метод на гладуване

Какво съставлява диетата OMAD: Как работи и кой е подобаващ за най-екстремния способ на недояждане. Тази диета се смята за една от най-хубавите за ускорение на метаболизма. Но в това време и за една от най-екстремните, тъй че не е подобаваща за всеки.

С толкоз доста разнообразни диети, които се трансформират в неразделна част от живота на доста хора, е значимо да знаете техните преимущества и дефекти. Напоследък все по-популярно става по този начин нареченото от време на време недояждане, при което приемът на храна е стеснен до избран период от време, да вземем за пример 16:8 или 14:10.

Един подвид на такива диети е по този начин наречената диета OMAD – „ Едно хранене дневно “. Тогавахората ядат единствено един път в границите на 24 часа и гладуват през останалото време. Това нормално включва изразходване на целия ви дневен калориен банкет на едно хранене, постоянно в границите на един час.

Тази диета се смята за една от най-хубавите за ускорение на метаболизма. Но в това време и за една от най-екстремните. Indian Express сподели кой би трябвало да се въздържа от опити с тази диета и на какво би трябвало да обърнете внимание, в случай че решите да я опитате.

Как да следвате диетата OMAD

Ден 1 – 16:8 от време на време недояждане (яжте 2-3 пъти в границите на 8 часа и гладувайте 16 часа)

Ден 2 – 23 часа недояждане и 1 час хранене

Ден 3 – режим 16:8

Ден 4 – 23 часа недояждане и 1 час хранене

Ден 5 – режим 16:8

Ден 6 – режим 16:8

Ден 7 – 23 часа недояждане и 1 час хранене

Диета OMAD – преимущества и дефекти

Диетата OMAD може да бъде потребна за хора, които желаят да отслабнат.

Или да подобрят метаболизма си, защото може да докара до ограничение на калориите и евентуални изгоди като усъвършенствана инсулинова сензитивност и загуба на мазнини, споделят диетолозите. OMAD също може да бъде потребен по време на натоварени графици и да улесни планирането на хранене.

В същото време такава диета изисква огромно внимание, с цел да се подсигурява, че всяко хранене е уравновесено и питателно. Адекватната хидратация е значима и наблюдаването на реакцията на тялото е от основно значение за безвредното приемане на тази диета.

Безопасността на диетата обаче зависи от самостоятелните характерности на индивида. OMAD може да докара до хранителни дефицити, в случай че не е деликатно планувана, защото лимитира приема на храна за доста къс интервал. Следователно консултацията със здравен експерт преди започване е извънредно значима, изключително за тези, които имат диабет или хранителни разстройства.

Експертите по хранене упорстват, че когато следвате тази диета, е от решаващо значение да дадете приоритет на богатите на хранителни субстанции храни, да останете хидратирани и да слушате сигналите на тялото си за апетит и задоволеност. Освен това може да е належащо последователно адаптиране към вашата диета, с цел да се сведат до най-малко нежеланите реакции като апетит, отмалялост или храносмилателен дискомфорт.

Източник – УНИАН/Indian Express/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР