Какво прави Банско най-популярният зимен курорт у нас?Прочетете ощеРешили сте

...
Какво прави Банско най-популярният зимен курорт у нас?Прочетете ощеРешили сте
Коментари Харесай

Какво прави Банско най-популярният зимен курорт у нас?

Какво прави Банско най-популярният зимен курорт у нас?
Прочетете още
Решили сте да прекарате зимната си отпуска на ски и без съмнение поемате към Банско. Ски курортът не инцидентно си е спечелил славата на столица на зимните спортове. Малко са градовете у нас, а и в чужбина, които могат да се похвалят с историята, културата и модернизацията на това малко планинско населено място.

Банско е обичана дестинация на цели генерации българи и хора от чужбина, които прекарват там празниците и даже по-голямата част от ски сезона. Много постоянно тук се провеждат и тийм билдинги и други мероприятия. Мястото е постоянно избирано и за сантиментални почивки, както и за фамилни екскурзии. Така той се трансформира в един от най-посещаваните курорти у нас и най-популярния ски курорт на Балканите.

Очарователното градче е сгушено в планината Пирин в югозападната част на България. Това малко курортно градче е ситуирано на към 1000 м надморска височина. Благодарение на това, неговите поданици и гости могат да се радват на дълга и снежна зима, която подготвя с съвършени условия за каране на ски и ръб. Освен това рядко се среща в днешно време град с по-чист въздух от този в Банско.



Изглежда, че курортът сполучливо е намерил съвършения баланс сред удобството и лукса от една страна и близостта и единението с природата от друга.

За удобството на туристите, които са решили да карат в , са построени няколко седалкови лифта, както и кабинков въжен превоз. Те обезпечават елементарен достъп до множеството писти в региона. Предвидени са трасета с разнообразни степени на компликация, които разрешават на всеки да кара съгласно опциите си. Има и обособени специфични влекове и писти за деца, където малчуганите да могат да упражняват ски уменията си на мира и в сигурност.

На разположение на туристите е и екипировка чартърен, тъй че няма потребност да се тревожите, в случай че инцидентно забравите нещо при пътуването. Всичко може да се набави на място и то на добра цена.

Освен това градчето има извънредно богато минало и голям брой културни и исторически забележителности, които можете да посетите, както на крайник, по този начин и със личен или проведен постоянен превоз. Инфраструктурата на района разрешава бързо напредване и достъп до многообразие от забавни туристически дестинации, в това число музеи, храмове и други

За феновете на планинските преходи Банско е кръстопът на голям брой туристически пътеки с друга дължина и степен на компликация. Някои от тях са подобаващи и за зимните месеци.



За свободното ви време денем в градчето са разполагаем и спортни комплекси, стадиони за мини голф и мини футбол и други вълнуващи занимание занимания, в това число и за най-малките. За дамите пък има всички улеснения на една ръка разстояние - козметика, маникюр и педикюр, коафьор и така нататък Банско има и извънредно богата културна стратегия - на процедура съвсем всеки ден има премиера, някакъв театър или концерт.

Градът е фамозен и с кулинарните си шедьоври по остарели обичайни предписания, излъчени от потомство на потомство. Когато посетите курорта, не пропускайте да опитате месните деликатеси като бански дъртак и бабек. Същото важи и за локалната капама и чомлек, които безусловно са единствени по рода си.

Наред с тези присъщи ястия, можете да се насладите и на  европейска кухня в екстравагантния италиански ресторант Леонардо, да вземем за пример.

От друга страна, нощният живот в Банско също не е за изпускане. В модерните клубове и нощни заведения на града се вършат някои от най-големите празненства в България.



Когато търсите къде да отседнете за един прелестен уикенд или по-дълга почивка в планината, на ваше разположение е 5-звездният апартхотел “Лъки Банско СПА & Релакс ”. В него се намира най-модерният спа комплекс в региона. Няма по-добро място за възобновяване след прекарания на пистите ден да се потопите в един топъл басейн.

Аква зоната на Лъки Банско е в действителност забележителна с прелестните си условия за разформироване и релакс. Водата в басейните се поддържа безупречно чиста, освен това без да се употребяват химически препарати. Хигиената и дезинфекцията тук се реализира по най-модерен метод - благодарение на електролиза с морска сол и йонизация.

Тук можете да се поглезите с воден масаж, солариум, перлена вана, турски хамам и още редица други релаксиращи удоволствия. Температурата на солената вода в  биобасейна е нито повече, нито по-малко от идеалните за тялото 33 градуса.

Сред екстрите на спа центъра в Лъки Банско са и така нататък ледена стая и солната стая,  престоят в които е безвъзмезден. Изпаренията от облицованите с хималайска сол стени на солната стая работят чудесно против настинка и други неразположения на дихателните пътища на индивида.

Снимки: Pixabay.com

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР