Какво показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и

...
Какво показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и
Коментари Харесай

Управител на магазин: Кашкавалът колкото повече отлежава, толкова по-скъп става

Какво демонстрират данните на Държавната комисия по стоковите тържища и борси за миналата седмица по отношение на цените на кашкавала.

Кашкавалът в София на едро коства сред 19 лева и 23 за кг, в област Пловдив също има безценен кашкавал, само че може да се откри и по-евтин. Цените там на едро са от 15,50 лева до 23 лева, а в Стара Загора кашкавалът на едро е 15,46 лева за кг. В област Добрич цената е 11,39 лева

" Хората желаят нещо качествено, което да знаят, че е направено от мляко. Имаше лек растеж на цената. В нашия магазин кашкавалът е от 20 лева до 32 лева за кг ", разяснява пред Bulgaria on Air Александра Попова.

Тя е шеф на магазин за месо и млечни артикули в столицата.

" За цената на кашкавала е доста значима маслеността и какъв брой време е отлежал. Колкото повече е отлежал, толкоз по-скъп е ", разясни още Попова.

Според нея цените на млечните артикули варират според от района на произвеждане и от дистрибуцията.

" Цената варира към 15% като в Асеновград и Пловдив, работим с дребни мандри. Там доставката е по-малка. Хората нямат дистрибуция до София, аз би трябвало да наема дистрибутор и да му платя. Следва наемът, в София са доста скъпи и заплатите ", разяснява още шефът на магазин.

За да разберем какво слагаме на масата, е значимо - постоянно да четем етикета.

" Като прочетем откъм гърба на опаковката, трябва да написа, че е създадено единствено и само от мляко, да няма Е-та, консерванти, да има единствено една закваска ", добави тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР