Какво означава усвояване на тераси? Това е строителен ремонт, при

...
Какво означава усвояване на тераси? Това е строителен ремонт, при
Коментари Харесай

Усвояване на тераси – какво означава и кои са основните етапи на работа

Какво значи асимилиране на тераси? Това е строителен ремонт, при който едно външно пространство може да се трансформира в част от интериора. Ако изолирате терасата от вътрешната страна и я пандизите, ще добавите повече пространство в стаята, към която е била тя. Но по този начин нареченото асимилиране на тераси има условия и особености, по тази причина нормално хората избират да се извърнат към експерти.

Какво е належащо за сполучливото асимилиране на тераси?

Подове

Започнете с подовете. Изберете тип изолираност и се запасете с консумативи и специфични принадлежности.

Тук се изисква особено внимание за запълване на празното пространство. Необходимо е да се управлява дали материалът компактно запълва всички пукнатини.

Веднага откакто полагането на изолацията завърши, всички празнини се запълват с монтажна пяна. Накрая се приключва с подовата обшивка.

Добре е височината на изолационния пласт да бъде с 2-3 мм по-ниска от височината на самия под. Това е належащо, с цел да се сътвори вентилация. От това зависи дали ще се натрупа влага в пространството под пода.

 

Работа със стени и тавани

След като долната част е приключена, е време да изолирате стените и тавана.

Първоначално фасадата се покрива с водоустойчив материал, след което върху него се закрепват ленти от полиетилен или фолио. Необходимо е да се придържате към хоризонталната посока.

Следващият стадий е клетките да се запълнят с изолираност. В този случай пенопластът е доста комфортен.

Когато изолацията е приключена, стените се облицоват с довършителни материали.

Що се отнася до тавана, си коства да му се обърне внимание, тъй като съгласно законите на физиката целият топъл въздух се стреми към горната част на стаята. И в случай че не срещне трудности по пътя си, тогава не би трябвало да чакате топлота в стаята. Затова  технологията за изолираност на тавана се извършва по сходен метод като със стените.

Първо се основава преграда против влага, която ще спести изолацията, по-късно се използва  рамка, материалът се слага в клетките и кухините се запълват с монтажна пяна. Накрая обшивката се прави с довършителни материали.

Е, това е всичко – терасата е усвоена. Разбира се, ние сме изброили напълно накратко процеса за асимилиране на тераси. Ако не сте строители по специалност, по-добре не поемайте непотребни опасности и се обърнете към експерти, които се занимават от дълго време с асимилиране на тераси. Така работата ще се свърши доста по-бързо и доста по-качествено. А за вас ще остане единствено да се радвате на по-голямото пространство във вашето помещение и да помислите по какъв начин да го оползотворите най-добре.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР