Какво не знаем за Георги от „Гласът на България“?! Георги Костадинов,

...
Какво не знаем за Георги от „Гласът на България“?!
Георги Костадинов,
Коментари Харесай

Георги от „Гласът на България“ спасил живота на дете!

Какво не знаем за Георги от „Гласът на България“?!
Георги Костадинов, който се прочу в „Гласът на България“, е избавил живота на 7-годишно дете, Това се е случило, до момента в който е упражнявал специалността си таксиметров водач, месец след кастингите на мрачно.



Болното момче се задушава, когато таксиметровият водач е извикан, с цел да го откара в „ Пирогов ”. Той обаче преценя, че не разполага с задоволително време, с цел да дойде, преди да е станало прекомерно късно. На своя глава избира друга болница, нарушава всички правила за придвижване по пътищата, само че съумява да закара детето в незабавен център в точния момент, с цел да му спасят живота.

Гласовитият реализатор от Добрич до през днешния ден се просълзява, когато се връща все още, в който работата го среща с болното момче и неговото семейство. По случайност това става в Деня на детето, 1 юни. Малко преди този момент са били записите на кастингите на мрачно, когато с въздействащия си глас и присъщ тембър Георги Костадинов съумява да накара всичките 4-ма треньори в „ Гласът на България ” да го изискат в тимовете си. Той избира групата на Иван Лечев.

След записите на първия стадий на шоуто още веднъж се качва в таксито си, а няколко дни по-късно е извикан на адрес в софийския квартал „ Надежда ”. Към автомобила му се доближава момче на забележима възраст към 14-15 години, което носи 7-годишното си болно братче. Малкото дете е настанено на задната седалка, до него сяда майката, която е мощно обезпокоена, а начело – по-голямото момче. Семейството е чакало кола за спешна помощ прекомерно дълго, само че тя по този начин и не е пристигнала. Затова вика такси. Майка упорства да пътуват към „ Пирогов ”. Шофьорът обаче вижда, че детето е посиняло – мъчно му е да диша. Георги не разполага с задоволително време, с цел да стигне до „ Пирогов ” преди да е станало прекомерно късно. В летния следобяд трафикът е прекомерно претрупан, тапите – прекалено много, а дистанцията – огромно. На своя глава взема решение да тръгне към по близката болница ИСУЛ.

„ И газ! На аварийки, на фарове, на червено… само че съумях да ги закарам за 5-6 минути до болничното заведение. Те плачат, крещят, аз би трябвало да овладея обстановката. Шляпнах по крайници огромното момче и му споделих: „ Трябва да си мъж, да успокоиш майка си! ”, спомня си Георги в изявление, което дава за Би Ти Ви.

Няколко часа след тази преживелица му звъни диспечерката от компанията за таксиметрови транспорти, в която работи. Пита дали да даде телефона му на жена, която доста упорства да приказва с него. Оказва се, че това е майката на болното дете. „ Целувам ти ръцете, че ми избави детето! ”, споделя му тя. И двамата се разплакват. Малко след тази преживелица стартират огромните триумфи на Георги в „ Гласът на България ”, които го трансформират в любим на феновете и го водят до финалите на шоуто. Таксиметровият водач се класира на второ място – само националната певица Петя Панева получи по-висок зрителски избор от него. Този триумф обаче не идва инцидентно. Той е плод на дълъг труд и усилена подготовка, траяла с години.

Макар да си изкарва хляба зад кормилото на таксито, Георги е музикант по обучение. Той е приключил музикална паралелка в родния си град Добрич, а по-късно – Консерваторията в София. От дребен свири на пиано и ударни принадлежности. В осми клас се насочва към пеенето. Когато е в 12-и клас, към този момент е толкоз добър на сцената, че печели интернационален конкурс, в който вземат участие 350 реализатори от целия свят. Младият мъж потегля за София, където го одобряват в Консерваторията. Там се среща с дамата на живота си – колежката му Елена Кокорска, която също взе участие в „ Гласът ” тази година, само че отпадна преди финалите. „ Тя пристигна в шоуто единствено с цел да ме поддържа, да бъдем дружно ”, разяснява Георги.

Скоро откакто приключва висшето си обучение, той отпътува за чужбина с група, с която пее по кораби. „ Там се става под час, разпяваш се, закусваш и си на сцената. Всеки ден ти би трябвало въодушевление. Всеки ден оставах без глас, тъй като не се пестях за хората. Най-важно беше човек да не се пести ”, спомня си младият мъж. С този режим той прекарва 4 години. Но обичаната жена му липсва. Затова взима сложното решение да се откаже от музикалната си кариера зад граница и да се прибере в България, въпреки че тук не намира метод да се устоя с пеене. Налага се да търси друга работа. Бил е и банков чиновник, и пощальон, а в този момент – таксиметров водач. Но постоянно е знаел, че ще пристигна ден, в който ще се върне на сцената.

Този ден идва с кастингите на мрачно в „ Гласът на България ”. Шоуто дава на Георги освен сцена, само че и предпочитание да промени живота си към по-добро. Когато се явява пред журито, той е доста напълнял поради работата си, в която няма съвсем никакво придвижване. Решава да отслабне. Започва да се движи повече, изключва от менюто си бялата захар и хляба, натъртва на плодовете и зеленчуците. И резултатите не закъсняват. До този миг младият мъж е свалил 25 кг от непотребното си тегло и се надява да отслабне най-малко с още 30. Преди концертите онлайн в „ Гласът ” той стопира да работи, с цел да понижи оптимално риска от заразяване. Иска да е сигурен, че когато излезе на сцената, ще може да покаже цялостния потенциал на гласа си. На финала Георги печели повече зрителски гласове от своя съперник Борис Христов, с който в началото е в един тим – на Лечев. Виртуозният китарист изправя двамата артисти един против различен във вокален дуел. Трябва да избере единствено един от тях, който да продължи в тима му. Това е Борис. Но Георги не отпада от надпреварата. Галена го открадва в тима си, в който е и бъдещата победителка Петя. Така и двамата реализатори, класирани на най-високите места в шоуто тази година, са от тима на фолк звездата, писа Уикенд.
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР