Какво можете да посъветвате един млад човек, който в момента

...
Какво можете да посъветвате един млад човек, който в момента
Коментари Харесай

10 мита при избора на кариера

Какво можете да посъветвате един младеж, който сега избира кариерата си? Какво бихте му споделили, преди той да направи този предопределен избор? Примерът и усещанията на хората, които ги заобикалят, са от решаващо значение за тези, които в този момент се насочват към това, с което желаят да се занимават цялостен живот. Ако сте родител, другар или непосредствен на юноша, който се колебае в избора на специалност, имайте поради следното: има десетки легенди, свързани с този ключов  избор в живота.

Авторите в  careerplanning.about.com показват 10 от най-популярните:

Мит 1. Да избереш кариера е елементарно, това е нещо интуитивно

Всъщност не е по този начин. Този избор би трябвало да е добре премислен. За да бъде взет, е належащо дълготрайно време, в което индивидът на подобен кръстопът би трябвало да опознава себе си, да се замисля над това, което действително му доставя наслаждение, и да чете за всичко блестящо и неприятно, с което една специалност действително се занимава.

Мит 2. Консултант в кариерното развиване може да ми каже с какво е най-добре да се занимавам

Никой не може да каже на различен сходно нещо. Дори най-хубавият експерт може да помогне единствено като осведоми и оказва помощ в избора.

Мит 3. Няма да мога да се устоявам от заниманието си

Кой го споделя?! Това мислене убива насладата от живота, фантазиите и някои от гениалните хрумвания на младежите, които ще трансформират живота ни в бъдеще. Ако не е специалност, заниманието постоянно може да бъде потребно в някой тип специалност.

Мит 4. Може би би трябвало да избера кариера от листата с най-хубавите специалности на бъдещето, оповестен в...

Всяка година, изключително при започване на десетилетията се разгласяват голям брой публикации и книги за това какво пазарът ще търси. Няма нищо неприятно в това един младеж да е наясно с тези описи и да реши дали нещо от тях ще му подхожда, само че въпреки всичко те не трябва да направляват избора му. Тези прогнози са основани на настоящи данни, само че постоянно времената бързо се трансформират.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР