Какво количество сол действително е необходимо, за да навреди на

...
Какво количество сол действително е необходимо, за да навреди на
Коментари Харесай

Учени от Канада разбиха брадат мит за вредата от солта

Какво количество сол фактически е належащо, с цел да навреди на сърцето? Употребата на прекалено много сол не се отразява добре на тялото, изключително тъй като е обвързвана с нараснал риск от сърдечни проблеми. Но какъв брой е прекалено много?

Едно ново изследване допуска, че може да не се постанова да се тормозим толкоз доста какъв брой сол консумираме с храната.

Солта, която използваме, с цел да овкусим храната, съдържа натрий. Ако той постоянно се приема в огромни количества, може да докара до редица сърдечносъдови проблеми, в това число хипертония. Световната здравна организация (СЗО) споделя, че човек не би трябвало да употребява повече от 2 грама натрий дневно, което е към 5 грама сол на ден.

Американската асоциация на сърцето (AHA) предлага не повече от 2,5 грама натрий дневно, макар че те декларират, че идеалният банкет е не повече от 1,5 грама на ден за възрастен, написа на уеб страницата medicalnewstoday.com.

Специалисти от Университетът “Макмастър” в Хамилтън, Канада, както и учени от 21 други страни, допускат, че тези граници за използваната сол са излишно ниски.

Каква в действителност е безвредната доза сол на ден четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР