Какво е устойчивост на аромата? Основното и най-важно качество на

...
Какво е устойчивост на аромата? Основното и най-важно качество на
Коментари Харесай

Как да разберем дали един парфюм е дълготраен?

Какво е резистентност на аромата?

Основното и най-важно качество на всеки парфюм, е неговата продължителност. Именно по това може да различите дали един артикул е „ марков “ или „ менте “. Оригиналните аромати са дълготрайни и аромата им се усеща с часове, до момента в който при „ некачествените “ артикули ли така наречен „ имитации “, аромата губи своята плътност прекомерно бързо.
 Къде по тялото да пръскаме парфюм? Къде по тялото да пръскаме парфюм?
Забелязали ли сте, че ароматът изчезва денем? Има съмнителна и непроверена версия, че в случай че ароматът ви подхожда доста, с течение на...

Каква роля играе композицията от ароматно вещество?

Обективно видяно всяко ароматно вещество има избрана степен на летливост. Това е една от главните му характерности и зависи от тежестта на молекулите в състава му. Някои от най -летливите субстанции са цитрусовите етерични масла. Ето за какво цитрусовите нотки от парфюмни композиции се изпаряват най-бързо и в случай че ароматът се построи върху тях, той ще бъде неустойчив, ще издържи върху кожата 2-3 часа (въпреки че може да остане върху хартиено леке ​​за един ден). Други съединения - да вземем за пример тези, които са виновни за миризмата на изгоряла захар (етил малтол), балсамовите и дървесни аромати – се „ усещат " доста по -дълго: 10-12 часа върху кожата и към месец на хартия.

Свързани ли са трайността и впръскванията?

Това е един от най -устойчивите легенди за парфюми. Разстоянието, на което може да се усети ароматът (дифузност или разпръскване), няма нищо общо с постоянството. Прост образец: същите цитрусови аромати са много дифузни (тоест имат дълъг цикъл), до момента в който са краткотрайни. Случва се и противоположното: ароматите, които не оставят съвсем никаква диря след себе си (например някои мускусни) могат да бъдат устойчиви.
 Ето какво да си купите в сезона на разпродажбите Ето какво да си купите в сезона на разпродажбите
Разпродажбите са систематичен маркетингов прийом в края на сезоните. Намаленията към този момент стартираха, възползвайте се от тях, с цел да спестите от...

Какво ще кажете за постоянството и концентрацията?

Смята се, че колкото по -силна е концентрацията на аромата, толкоз по -устойчив ще бъде той: споделят, че парфюмът ще остане по -дълго върху кожата, в сравнение с тоалетна вода или одеколон. Това частично е правилно, само че и тук има подводни камъни, за които е хубаво да знаете.

Всъщност връзката не е директна. Например етеричното масло от бергамот ще се изпари много бързо - или в разтвор, или в чист тип. Друго нещо е, че, да речем, парфюмът и парфюмната вода съвсем постоянно се разграничават освен по % на състава, прибавен към алкохола (тоест по концентрация). Най -често това са изцяло разнообразни композиции и акцентът се слага върху по -тежки съставки в парфюмите. Затова парфюмът нормално е в действителност по -устойчив.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР