Какво е постигнал Бургаският окръжен съд за една година коментира

...
Какво е постигнал Бургаският окръжен съд за една година коментира
Коментари Харесай

Бургаският окръжен съд залага на бързина и ефективност

Какво е постигнал Бургаският областен съд за една година разяснява арбитър Росица Темелкова, която е отпред на институцията за това време.
" Много постоянно нашите решения трансформират ориси и това е отговорност, която всеки от нас носи, само че постоянно тя доста тежи. Съдийската специалност е съзнателен избор за магистратите в Окръжен съд - Бургас, без значение, че в доста случаи е обвързвана с изтощителни старания и самоналожени ограничавания ", сподели съдийката. Тя цени дейностите на своите сътрудници в насоките - експедитивност на правосъдните процеси, в това число и справките за такива, транспарантните дейности, успеваемостта. Постижение за институцията е нейната съгласуваност с единния портал за електронно правораздаване, с помощта на който страните могат да се осведомят за делата, без значение от дистанцията на което се намират.
Видеоконферентната връзка е друго средство, посредством което правосъдната система става по-динамична, а парите, вложени в правораздаването, понижават. Девет такива връзки, извършени с страни от Европа, са ускорили правосъдни каузи през миналата година.
В Центъра за медиация и извънсъдебно разрешаване на разногласия са извършени над 30 процедури и са подписани 11 съглашения.
Освен чисто професионалната си работа, чиновниците в бургаския областен съд обръщат внимание и на своята връзка с обществото. Доказателство за това е работата с младежите, които участват на правосъдни процеси, срещат се със своите права и отговорности като жители, изложбите отдадени на Бургас, стаята за деца, построена по евро-стандарти и други действия, които приближават правосъдната институция до хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР