Какво е похвално за един християнин?! Не придобивките и обществения

...
Какво е похвално за един християнин?! Не придобивките и обществения
Коментари Харесай

Думи на надежда: Вярата да расте, любовта да се умножава, а в изпитанията да проявявате твърдост

Какво е похвално за един християнин?! Не придобивките и публичния статус, а духовното израстване – вярата ви да пораства, любовта ви да се умножава и а в тестванията да проявявате неотстъпчивост...

Така през днешния ден свещеник Живко Тончев се обърна към вярващите от ефира на Дарик Югоизток. В авторската графа „ Думи на вяра “ той прикани християните да се извърнат към Божието слово, където ясно е казано: „ Вяра без каузи е мъртва “…. „ Но е значимо да си отговорим на въпросите- изменен ли е езикът ти, мислиш ли единствено за пари, по кое време си отвори Библията, вървиш ли по врачки, срамуваш ли се от вярата в Бога “, сподели свещеник Тончев и насърчи общността да се обърне към изконните християнски полезности и добродетели-смирение, уважителност, признателност, служение към близък.

„ Прекрасно уверение за нас- вярващите са думите на Христос: „ По това ще ви познаят, че сте мои ученици- в случай че имате обич между тях “. И попита: „ Казвате ли на децата си, че ги обичате, на брачната половинка си, че сте благословени да живеете дружно, или има единствено забележки “.

„ Писанията ни споделят и да демонстрираме обич на тези към нас в потребност. Разбира се, любовта би трябвало да е проницателна – да помагаш на този, който поставя усърдие, който е в потребност, а не на оня, който се пробва да се облагодетелства от това “, уточни той.

Много значително е, акцентира свещеник Тончев, е да демонстрираме самообладание в изпитанията-когато си болен, уединен, незаслужено унизен или зарязан от близки….В сложните времена, Библията ни предизвиква към религия, очакване, да изживеем дните си в полза, в работа на другите… Ето това е да проявиш самообладание, макар времето на тестване.

Думи на вяра с свещеник Живко Тончев, чуйте в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР