Какво е общото между съмнително хапче за отслабване и изкуствения

...
Какво е общото между съмнително хапче за отслабване и изкуствения
Коментари Харесай

Голямата заблуда на изпълнителните директори за ChatGPT

Какво е общото сред подозрително хапче за намаляване и изкуствения разсъдък?

И двете се радват на взрив през 2023 година, годината на бързите решения.

От самия Илон Мъск до знайни и незнайни холивудски звезди и инфлуенсъри – всички се втурнаха да си инжектират Ozempic, нормално употребен за лекуване на диабет, с вярата да понижат апетита си и да се преборят с непотребните килограми.

Но Ozempic и други по този начин наречени чудодейни медикаменти за намаляване съвсем постоянно вървят с изтощителни странични резултати, написа businessinsider.

Неслучайно Джъстин Мур, капиталов сътрудник в компанията за рисков капитал от Силициевата котловина a16z, написа в Twitter: До 2025 година Америка ще се ръководи от Ozempic и ChatGPT.

By 2025, America is going to run on Ozempic and ChatGPT
— Justine Moore (@venturetwins) May 20, 2023

Историята може да бъде поучителна за бизнеса, когато става въпрос за генеративни принадлежности като ChatGPT, които видимо дават обещание да създадат хората по-бързи и по-продуктивни, само че също по този начин заплашват с бъдеще на хаоса.

Ако нещо наподобява прекомерно хубаво, с цел да е истина, то евентуално е ChatGPT

На пръв взор, тези чатботове могат да пишат по-добре от стажант текстописец или новак публицист, да разсъждават като икономист или математик, да минават с триумф тежки медицински изпити, да предлагат книги, да основават уеб сайтове и приложения, и да извършват безчет други задания.

Като че ли до през днешния ден няма друга такава технология, която да се усеща толкоз човекоподобна в експанзивността на своите благоприятни условия.

Затова не е изненадващо, че JPMorgan изследва принадлежности, сходни на ChatGPT, за подкрепяне на вложението.

Главните изпълнителни шефове на компании, които нямат нищо общо с изкуствения разсъдък, приказват за ChatGPT по време на срещите си за тримесечните облаги.

Работниците намират способи да го употребяват, с цел да развиват странични действия или в ежедневната си работа, с цел да печелят повече.

Създателят на ChatGPT Сам Алтман направи странното изказване, че AI може да надмине човечеството в множеството области през идващите 10 години. Този тип " свръхинтелигентност " би могъл да прави толкоз продуктивна активност, колкото всяка от най-големите модерни корпорации ", съобщи той.

Главните изпълнителни шефове слушат деликатно

Британският телекомуникационен колос BT, който предходната седмица разгласи съкращаването на 55 000 работни места, счита, че 10 000 от съкратените длъжности могат да бъдат сменени от изкуствен интелект до 2030 година

Главният изпълнителен шеф на IBM Арвинд Кришна съобщи, че компанията ще прекрати наемането на чиновници за длъжности, които в бъдеще могат да бъдат изпълнявани от AI.

Но сходно на Ozempic, AI има и странични резултати.

" Тези нови системи ще бъдат дестабилизиращи ", призна Алтман на чуването си пред Конгреса на Съединени американски щати.

Ако в реалност, даже индивидът, който печели големи суми от разпространяването на ChatGPT, счита, че тези системи ще бъдат " дестабилизиращи ", не би трябвало ли средностатистическият изпълнителен шеф да се замисли, пита риторично businessinsider и предлага няколко дестабилизиращи сюжети:

Добрият, неприятният и ChatGPT

Част от гореизборените проблеми към този момент са налице.

Samsung забрани на чиновниците си да употребяват принадлежности за генеративен изкуствен интелект, откакто откри, че някои от инженерите й инцидентно са качили в ChatGPT вътрешен първоначален код.

Citigroup, Goldman Sachs и JPMorgan мощно ограничиха потреблението на ChatGPT, като съгласно отчетите решението на JPMorgan е провокирано от опасения за шерване на чувствителни финансови данни с инструментите на AI.

През март специалистът по авторско право Джон Идън означи за Insider, че " когато платформа за изкуствен интелект основава артикули, които сполучливо се конкурират с творби, предпазени с авторско право, което води до понижаване на продажбите им ", ще последват правосъдни каузи, защото " законът за авторското право не утвърждава безвъзмездното потребление ".

Засега това към момента е територия като Дивия запад.

Защитните огради са врата в полето, най-малко до момента в който законодателите не се оправят с рисковете от AI и не наложат регулация. Освен това, доста специалисти настояват, че  изкуственият разсъдък би трябвало да добавя човешките чиновници, а не да ги замества.

Гросмайсторът по шахмат Гари Каспаров и професор Дейвид де Кремер от Националния университет на Сингапур към този момент акцентираха това, като допуснаха, че заместването на човешки служащи работи с AI е допустимо единствено при изискване, че " AI и хората имат едни и същи качества и качества ".

Това не значи, че изпълнителните шефове би трябвало да се откажат от AI. Може би обаче би трябвало да размахват резачката за работни места с по-малко възторг - при положение, че ChatGPT се окаже бомба със закъснител, а не чудодейно лекарство, добавя businessinsider.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР