Какво е нужно, за да ви нарекатсъвършена мама“. Това не

...
Какво е нужно, за да ви нарекатсъвършена мама“. Това не
Коментари Харесай

Съвършена мама: каква е връзката с вашите деца

Какво е нужно, с цел да ви нарекат„ съвършена мама “. Това не е единствено фраза, а се дължи на съвършена подготовка по логика на психиката. За да станете съвършена мама не би трябвало да късате връзката между тях и да сте другарка с децата си. Трябва да познавате взаимоотношенията в фамилията и по какъв начин чудесно да ги поддържате.

Ще ви помогне едно само предписание.

Правилото е: Изслушвайте ги!

Винаги, когато и да е, във всяка обстановка! Действа безотказано.

Винаги, когато имате време, сядайте и говорете с децата си: за учебно заведение, за приятелите им, за обичаната им игра или филмче. Може да говорите за доста неща и това да бъде вашата скъпа връзка. Върху нея ще се гради целият им предстоящ живот. Така прави съвършента мама.

Както дребни, по този начин и по-големи деца, имат непрекъсната нужда да бъдат изслушвани и разбирани. Ако тук изпуснете нишката сред вас и тя се скъса, последствията ще бъдат решаващи за тяхното израстване и прочувствено здраве. Със сигурност няма нищо по-важо за вас от контакта с децата ви.

Кои са трите най-важни неща във връзката с децата

          Бъдете себе си

Не можете да избягате от вашата същина и бъдете откровени. Не играйте ролята на идеална кардинална мама. Всеки човек има паники, позволява неточности или не може да се оправи в обстановка. Просто им кажете. За всички проблеми, за сложни въпроси, за фамилни решения, допускайте разискване с децата си. Не ги изполирайте и не ги заблуждавайте. Обяснете им, че дружно ще се опитате да намерите решение. Бъдете откровени. Ако има тежък миг в фамилията, бъдете почтени и им кажете истината. Може да се изненадете, че те самите могат да ви дадат решение. Вслушайте се.

 Съвършена мама: каква е връзката с вашите деца

          Бъдете спокойни и не ги наказвайте

Когато те са ядосани, невъздържани и груби, не се подвеждайте от изкушението да ги наказвате. Изчакайте и поговрете с тях, с цел да ви обяснят какво ги тревожи. Изслушайте техните причини, само че след това безапелационно обявете вашите граници по тази причина какво може и какво не може да приемете като тяхно държание. Тук още веднъж важи правилото: изслушвайте ги.

 Съвършена мама: каква е връзката с вашите деца

          Бъдете образец за тях

Каквито и да се пробвате да изглеждате в техните очи, каквото и да говорите, децата ще виждат всичко, което вършиме. Те ще станат тъкмо копие на това, което сте вие. Несъзнателно ставате техен образец. Ако сте нехаен към работата си, в случай че обиждате в къщи, те ще се държат по същия метод. Ако не обичате да четете книги, и те няма да изградят любознание към книгите. Но в случай че сте натурален човек, добър, подкрепящ, то вие сте съвършената мама за тях.

И както споделяме: По делата им ще ги познаете.

Връзката с нашите деца би трябвало да се гради на взаимно схващане и взаимопомощ. Бъдете виновни към себе си и към вашето държание.

И по този начин, във вашето семейство, вие ще бъдете индивидът с огромно сърце. И вашите деца ще знаят, че вие постоянно сте там и ги чакате, подкрепяте и обичате.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР