Какво е най-страхотното нещо, което сте намирали, докато сте чистили

...
Какво е най-страхотното нещо, което сте намирали, докато сте чистили
Коментари Харесай

Ветеран разработчик намери бета версия на Half-Life в склада си и я пусна за свободно изтегляне

Какво е най-страхотното нещо, което сте намирали, до момента в който сте чистили гаража или някой килер? За някогашния разработчик на игри Чад Джесъп, това несъмнено е бета версията на истинския Half-Life, която той откри този месец.

Джесъп, прочут с присъединяване си в разширенията на Destiny 2 и Shadowrun за Xbox 360, е бил външен тестер на истинския Half-Life. Той оповестява в обществената мрежа X на 12 септември, че разчиства остарелия си склад, а по-малко от седмица по-късно открива същинско богатство – CD-ROM, датиращ от 20 октомври 1998 година, с надпис „ Half-Life, Beta 2, Net Test 2 “.

Откритата версия съдържа незавършени равнища, изменен сюжет и текстури. 

Въпреки че изданието е от единствено няколко седмици преди формалното стартиране на играта, разликите са евентуално обилни. Архивистът Рейгън, запалянко по запазването на видеоигри, качва копие в интернет архива за свободно евакуиране. 

Въпреки това, стартирането на бета версията не е за хора със слаби сърца – играта изисква унищожаване на избрани файлове, с цел да започва. Очаквано, мултиплейър режимите се пробват да се свържат с към този момент несъществуващи сървъри.

Различията с финалната версия са основно в скриптове, обекти, модели и текстури.

Нивото „ Forget About Freeman “ претърпява забележителна смяна в тази бета, отклонявайки се към информационния център. Карта, която е в основата на демото Half-Life Uplink.

А евентуално има и още какво да се открие

Рейгън е прекарал единствено 15 часа с играта, преди да напише първичните си усещания. Споменаването на „ незавършени равнища “ от страна на Джесъп сигурно звучи примамливо.

Възможно е да има още скрити съкровища, които чакат да бъдат открити. Независимо какво ще бъде разкрито, това е безапелационна победа за запазването на видеоигрите и ни дава вяра за още инцидентни находки в бъдеще.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР