Какво е хиалуроновата киселина? ХК(хиалуронова киселина) е линеен неразтворим полимер.

...
Какво е хиалуроновата киселина? ХК(хиалуронова киселина) е линеен неразтворим полимер.
Коментари Харесай

Естетични процедури за лице с хиалуронова киселина


Какво е хиалуроновата киселина?

ХК( хиалуронова киселина ) е линеен неразтворим полимер. Намира се в тъканите на съвсем всички живи организми. Изгражда междуклетъчното вещество при бозайниците, може да се открие в ставните хрущяли и течност, кожата, клапите на сърцето и други.

Видове ХК за естетични процедури:

1. Хиалуронова киселина от

скотски

генезис – синтезира се посредством добиване от гребен на петел, стъкловидното тяло от телешки очи, пилешки хрущял.

2. Хиалуронова киселина от

неживотински

генезис посредством микробна ферментация и стабилизиране посредством омрежване (получаване на полимер от градивните му единици). Това е типът ХК, който се употребява за дермални филъри.

В естетичната медицина хиалуроновата киселина се употребява за разнообразни естетични корекции и е най-популярният дермален филър .

Защо да изберем ХК?

При слагането на филър в проблематичните зони на лцето резултатът от ХК е бърз. Подобрение във външния тип се следи съвсем незабавно, като цялостният резултат се следи към месец след първия стадий от слагането на ХК.

Процедурата е съвсем безболезнена . Не е належащо слагането на анестезия. Могат да се усетят единствено леки убождания.

Ефектът е дългогодишен и може да се задържи повече от половин година (при подобаваща поддръжка рядко е належащо цялостна повторна манипулация).

При нежелателен или прекален резултат процедурата е обратима -поставя се ензим хиалуронидаза, който разгражда филъра, т.е. резултатите са по-надеждни от слагането на ботокс и рискът е дребен.

Има ли странични резултати?

Хиалуроновата киселина е естествено вещество за човешкия организъм, само че все пак могат да се следят известни странични реакции след слагането на дермални филъри.

Свързани публикации.. Хиалуронова киселина – настоящият шлагер срещу бръчки 0 Защо хиалуронова киселина за мека и гладка кожа? 0 Хиалуронова киселина в естетичната медицина – добър филър за устни и брадичка 0

1. Те могат да зависят от уменията на оператора:

Засягане на кръвоносен съд- нормално се засягат дребни по диаметър кръвоносни съдове и се получава огражичен хематом.

Засягане на нерв- рядко затруднение.

2. Странични резултати, свързани с добавките към филъра:

Реакция на нетърпимост към някоя от съставките на филъра.

Обикновено се появява няколко дни или седмици след естетичната промяна.

Алергична реакция .

Неалергична възпалителна реакция.

Инфекция.

3. Странични резултати според от зоната на слагане: при слагане на филъри към очите са разказани и характерни реакции, свързани с особеностите на мястото на вкарване. Обикновено това са засилени отоци на клепачите . Друг тип особена реакция след слагане на филъри към очите е изместването на инжектираната хиалуронова киселина при приложимост на стегнати очила за плуване.

За кои зони на лицето може да се употребява ХК?

Поставянето на хиалуронова киселина доста постоянно се свързва само с процедури по „ увеличаване “ на устни. Истината е, че това не е козметичен, а лековит способ за справяне а проблемите на кожата на лицето и възстановяване на външния тип. ХК се употребява във всички зони на лицето, като концепцията е не да се „ запълват “ несъвършенствата и бръчките, а лицето хармонично да се слуптира, с цел да има пресен и здрав тип. Могат да се вършат процедури за: околоочен силует, скули, назолабиални гънки (гънките от двете страни на устните), силует на долната челюст. След първият стадий на слагане цялостният резултат се доближава след към месец.

ХК може да се употребява и за решение на проблемите с кожата на челото и устните. Важно е да се знае, че с цел да се реализира естетика на резултатите и мечтаният резултат е добре да се работят определените зони със експерт в региона ( кожен лекар ). При взимане на решение за естетични процедури с ХК е добре да се разиска крайната цел на лекуването и предстоящите резултати.

Доверието би трябвало да е ориентирано единствено към експерти в региона. За да се реализира мечтаният резултат в множеството случаи се постанова да се работят няколко зони по едно и също време.

При интерес за процедурите с хиалуронова киселина и нейното вярно приложение очаквайте още публикации по тематиката. 3785
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР