Какво е да прекараш целия си живот в клетка, да

...
Какво е да прекараш целия си живот в клетка, да
Коментари Харесай

Лъв, прекарал 13 години в цирка, за пръв път вижда трева и земя

 лъв-вижда-трева-за-пръв-път

Какво е да прекараш целия си живот в клетка, да играеш роля на арената в цирка и едвам в старостта си да узнаеш по какъв начин живеят твоите събратя на независимост? Да усетиш подухването напразно, мокротата на дъжда, шумоленето на тревата и да видиш по какъв начин блещукат звездите…

Лъвът на име Уил „ работел “ 13 години в цирка. През целия си живот се ограничавал единствено със сцената и цирка. Не бил видял нищо от това, което виждат неговите събратя.

Само дресьора, единствено тълпата удивени лица и светлината на прожекторите. Но когато при царя на зверовете пристигнала старостта, управлението го предало на грижите на Бразилския открит резерват. Уил за първи път видял трева, земя, дървета и реакцията му е неповторима.

Уви, клипът по какъв начин остарелият лъв съумял да вкуси щастието, бил оповестен едвам след неговата гибел. Видеото раздира сърцето и води до сълзи… проверете сами.

Управителят на резервата споделя, че Уил бил същински благополучен тук. Той обичал дълго да лежи върху тревата и да гледа небето. Играел си нехайно, пускайки лапа в земята и загребвайки почва, си общувал с другите лъвове.

Това е доста прочувствено, а въпреки това и доста показателно по какъв начин човек въздейства на ориста на близките същества. За страдание, не всеки път към по-добро.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР