Какво друго, освен промяна на вече заявената позиция на България,

...
Какво друго, освен промяна на вече заявената позиция на България,
Коментари Харесай

Ковачев: Какво, освен промяна в позицията ни за членство в ЕС на РСМ може да е причина за свикване на нов КСНС

" Какво друго, с изключение на смяна на към този момент декларираната позиция на България, по отношение на започването на договаряния за участие в Европейски Съюз на Република Северна Македония може да бъде причина за привикване на нов Консултативен съвет по националната сигурност? Какво ново се е случило от предходното съвещание на този съвет на 10 януари 2022г ", попита българският евродепутат Андрей Ковачев във връзка настояването на премиера Кирил Петков президентът да свика Консултативен съвет по националната сигурност по въпроса за връзките ни с районен съд Македония.

" Какъв е " големият напредък " от страна на Скопие по осъществяването на изискванията от Рамковата позиция на българското държавно управление от 2019г.? Къде е " големият прогрес " на историческата комисия? Колко тъкмо са " непрекъснатите и ежеседмични срещи сред петте работни групи " и какви са действителните резултати от тях? Освен, несъмнено, мимолетната самолетна линия София-Скопие ", сподели още Ковачев и акцентира:

" Или министър председателят, в действителност си има вяра, че може да излъже и омагьоса всички останали партии, служби, президент и български народ, че през миналите няколко месеца се е случило същинско знамение невиждано в връзките ни със Скопие. Или е решил, че е пристигнал моментът да си измие ръцете, като Пилат Понтийски и изясни на тези, на които е правил великодушни и наивни обещания, че за жалост, макар неговото предпочитание, смяна на позицията на България не може да има поради " неприятните ". А неприятните, в неговите очи, са очевидно болшинството българи, които желаят заслужено, а не компромисно решение ", цитира мнението му БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР