Какво да очакваме от сайта на Kanal3.bg? Името Канал 3“ винаги

...
Какво да очакваме от сайта на Kanal3.bg?
Името Канал 3“ винаги
Коментари Харесай

Новият живот на Канал 3

Какво да чакаме от уеб страницата на Kanal3.bg?

Името „ Канал 3 “ постоянно е било емблематично за родното медийно пространство и публицистиката у нас.

Близо тридесет години малкия екран е сцена на гневни разногласия, паметните разбори на Сашо Диков, само че и футболни мачове, които на процедура не можеха да се гледат онлайн на никое място другаде у нас (най-вече от В групата и Аматьорската дивизия в България).

Вероятно сте забелязали обаче, че от известно време каналът не е включен в ТВ програмата у нас.

Негов правоприемник остана Kanal3 bg – новата онлайн новинарска медия в страната.

Как се стигна до края на паметния Канал 3?

Историята на Канал 3 стартира през далечната 93-та година. Тогава той е една от новите софийски кабеларки. Името му до 98-ма година е София Кабел.

В края на 99-та за първи път чуваме за Канал 3, когато малкия екран придобива паметното и до през днешния ден име и се концентрира основно върху изявите на известния и през днешния ден публицист Сашо Диков.

Наред с него, по Канал 3 свои излъчвания и рубрики получават и не по-малко известните емблематични имена Ани Салич, починалият Юлиян Вучков и Маргарита Михнева.

Дълги години Канал 3 се възприема за малкия екран на различната публицистика. Неслучайно най-гледаните му излъчвания са „ Неудобните “, „ Офанзива “ и „ Беновска пита “.

Нещата стартират да се объркват малко откакто Канал 3 получава ефирно време на територията на София – през 2016-та година. През февруари 2020-та Канал 3 е добит от BBS media group, който холдинг по-късно е обвързван с политически компрометираното име на Делян Пеевски.

Последва ответна реакция на един от медийните водачи у нас – Нова Броудкастинг груп. През септември на 2020-та притежателят на Нова телевизия след водене на каузи в Комисията за защита на конкуренцията придобива цялостните права върху Канал 3.

Нова Броудкастинг груп  декларира, че от идната година емблематичният „ канал на Сашо Диков “, както постоянно го назовават, за следващ път ще промени името си – Нова Нюз – само че този път и своята същина.

Плановете са Канал 3 да се трансформира в следващата новинарска телевизия с излъчвания на всеки кръговиден час, само че с обещанието в ефир да останат именитите стратегии „ Офанзива “ и „ Патарински Live ”.

Това не се случва, тъй като в края на 2020-та Канал 3 дефинитивно стопира да излъчва излъчвания и вести онлайн. Тишината е запълнена с повторения на паметни ТВ конфликти и най-горещите журналистически следствия и изявленията през годините.

Дойде ли краят на Канал 3?

В своята чиста форма, какъвто го познаваме, Канал 3 в действителност завърши. Името му обаче няма да бъде забравено. Не единствено тъй като в ефира на тази телевизия са се случвали невиждани и нечувани за родната публицистика конфликти. Но и тъй като към днешна дата марката продължава да съществува. Още в този момент можете да се уверите в това. Ако влезете на уеб страницата kanal3.bg ще видите, че медията не просто не е заличена вечно, само че и продължава да ни държи в течение с всичко протичащо се по света и у нас.

Какво да чакаме от уеб страницата Канал 3?

Всеки самичък може да реши дали наследникът на паметния Канал 3 – едноименният уебсайт – ще има същата основна роля в медийното пространство. По това, което виждаме през днешния ден, излиза наяве, че новинарските излъчвания са топ приоритет на платформата. Те са разграничени в няколко съществени типичен категории – България, Свят, Спорт и Лайфстайл. Почитателите на остарелия емблематичен Канал 3 несъмнено ще се зарадват, че в медията има и място за Интервюта и Коментари като контрапункт на сухото излагане на обстоятелства и задълбочени разбори на наболели проблеми.

Едно е ясно – Канал 3 е прекомерно емблематична част от актуалната българска публицистика, с цел да изчезне вечно. Очакваме да разберем дали онлайн форматът му ще е заслужен правоприемник.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР