Победител в Powerball за 1,586 милиарда долара: От малък град в Тенеси до дом с 10 спални за 6,2 милиона долара

...
Какво бихте направили, ако спечелите наградата Powerball от 1,586 милиарда
Коментари Харесай

Какво бихте направили, ако спечелите наградата Powerball от 1,586 милиарда долара?

За един от тримата победители от тегленето от 13 януари 2016 г., животът на мултимилионери започна в предаването „Днес“ – преди наградата им да бъде официално поискана – и оттогава това е доста лично.

Ето неща, които трябва да знаете за исторически $1,586 милиарда Powerball джакпот, вторият най-голям в историята на играта, и неговите победители.

Какво купи победителят от $2,04 милиарда? Холивудски дом-мечта за 25 милиона долара и още един в родния му град

Кой спечели джакпот Powerball от $1,586 милиарда на 13 януари 2016 г.?

Powerball влезе в историята 11 януари 2016 г. , първият път, когато джакпот от лотария достигна 1 милиард долара. След като никой не съпостави всичките пет числа плюс Powerball в (събота) 9 януари 2016 г., теглейки $949 милиона, джакпотът в понеделник скочи до $1,4 милиарда. (Никой не спечели и това теглене.) Powerball отново влезе в историята, когато три билета съвпаднаха с всичките шест числа, за да спечелят $1,586 милиарда в тегленето (сряда) на 13 януари 2016 г.

Джакпотът започна на 4 ноември , 2015 г., на 40 милиона долара. Беше преобърнат почти 30 пъти от 4 ноември 2015 г. до 13 януари 2016 г., преди три билета от Калифорния, Мънфорд, Тенеси и Мелбърн Бийч, Флорида, да поискат голямата награда (вижте по-долу). Победителите бяха Марвин и Мей Акоста от Калифорния, Джон и Лиза Робинсън от Мънфорд и Морийн Смит и Дейвид Калчмид от Мелбърн Бийч. Печелившите числа бяха 4-8-19-27-34 и Powerball 10.

Още един милиардер победител от лотарията! Някой ще стане с $1,58 милиарда по-богат благодарение на печеливш билет от Publix във Флорида

Случи ли се нещо странно с $1,586 милиарда Powerball?

Историческото теглене на $1,586 милиарда Powerball се проведе в сряда , 13 януари 2016 г. и часове по-късно служители на лотарията обявиха, че три билета от три различни щата ще разделят наградата. В петък, 15 януари 2016 г., Джон Робинсън и Лиза Робинсън от Мънфорд, Тенеси, се появиха в шоуто „Днес“ със Савана Гътри и Карсън Дейли, твърдейки, че ще спечелят Powerball, преди да се появят лично на лотарията в Тенеси офис. (Печелившите с големи награди трябва да се явят лично в официалния щаб на лотарията в техния щат в рамките на определен период от време.)

Историята продължава

Робинсън решиха да се свържат с „Днес“, за да станат публични и след това планираха да останат частни колкото е възможно. Техният адвокат ги е посъветвал да се появят по националната телевизия дори преди да представят билета на служителите на лотарията като начин да "контролират" историята, казаха те. Адвокатът Джо Таунсенд и дъщеря му Айлин се появиха в сутрешното шоу със семейство Робинсън.

По време на интервюто имаше скептицизъм относно автентичността на печелившия билет.

Тези джакпоти от милиарди долари: Кой спечели най-големите награди Powerball и Mega Millions и колко време отне, за да спечели?

Защо победителите Powerball от Тенеси се появиха в шоуто „Днес“ със Савана Гътри и Карсън Дейли?

В сегмента Гътри представи Робинсън като щастлива двойка, която каза, че държи печелившия билет.

В интервюто в шоуто „Днес“ (видео по-горе) заглавна карта от „долна трета“ гласи: „Двойка от Тенеси претендира за победа на Powerball, елате напред, за да разкриете "печеливш билет."

Гътри пита: "Можем ли да видим този билет? Пазете го хубаво и близо до сърцето си“, казва тя, докато Джон Робинсън вади билета от джоба на ризата си.

Гътри обясни, че тъй като двойката не е отишла в официалния щаб на лотарията в техния щат, те не можа официално да провери дали Робинсън наистина са победители. Продуцентите провериха произхода им, но Гътри даде да се разбере, че „все още не е официално.“

След това тя попита двойката: „Защо „Днес“ се показва първо ?"

След това Джон Робинсън посочи своя адвокат Джо Таунсенд.

Така че Гътри го попита защо. На което Таунсенд отговори: „Мисля, че американската общественост иска да чуе от тях, и въпреки че искат да бъдат частни, след като това приключи, те искат, нали знаете, да уведомят обществеността, че те са победителите."

Гътри повтори няколко пъти в интервюто, с което Робинсън се свързаха шоуто „Днес“: „Интересно е как вие ни открихте, не ние ви намерихме, вие ни намерихте.“

3 билета спечелиха 1,586 милиарда долара Powerball. Кой спечели първия джакпот от лотарията?

Джон и Лиза Робинсън от Мънфорд, Тенеси, бяха първите, които поискаха своя дял от рекордния джакпот от $1,586 милиарда – два дни след тегленето и часове след появата им в шоуто „Днес“ със Савана Гътри и Карсън Дейли. Те се появиха с дъщеря си Тифани и кучето си спасител Аби на 15 януари 2016 г. в централата на лотарията в Тенеси. По време на пресконференцията онзи ден семейство Робинсън помолиха обществеността за поверителност, като признаха, че са „обикновени хора от малък град“.

Джон Робинсън и Лиза Робинсън взеха еднократната сума – малко повече от 327 долара милиона преди данъци – въпреки че са позирали с огромен чек от 528,8 милиона долара, казаха служители на лотарията на Тенеси. Те получиха няколко милиона долара незабавно и около 10 дни по-късно трябваше да получат остатъка от наградата, според материал на USA TODAY от 2016 г.

Къде Робинсън от Тенеси купи своя печеливш билет за Powerball ?

Семейство Робинсън купиха своя печеливш билет за Powerball в Naifeh's Food Market, един от трите лотарийни търговци на дребно в родния им град с 6000 жители на около 30 мили североизточно от Мемфис, Тенеси.

Въпреки че двойката са проверили три пъти своите печеливши числа, Джон Робинсън каза на медиите, че няма да повярва официално, докато служители на държавната лотария не съобщят, че печеливш билет е закупен в Мънфорд. Рано в четвъртък, 14 януари 2016 г., служители на държавната лотария обявиха, че Naifeh's в Тенеси е продал един от трите печеливши билета.

Али, Аби и Они Найфе си ​​направиха селфи с чека от лотарията на семейството си в Тенеси, който беше представени в семейния им магазин, Naifeh's Food Mart, онзи четвъртък в Мънфорд. Магазинът получи бонус от $25 000 за продажбата на един от трите печеливши лотарийни билета Powerball.

Кога другите победители от $1,586 милиарда джакпот Powerball поискаха своята награда?

През 2016 г. FLORIDA TODAY съобщиха, че Морийн Смит и Дейвид Калтшмид са купили своя печеливш билет Powerball в Publix в Мелбърн Бийч. Двойката изчака до февруари 2016 г., за да поиска своя дял от голямата награда.

Шест месеца след тегленето Марвин и Мей Акоста от Калифорния получиха своите печалби от Powerball от $528,8 милиона, според Калифорнийската лотария.

Могат ли печелившите от лотария в Тенеси да останат анонимни?

Печелившите от лотария в Тенеси не могат да останат анонимни. Името, щатът и родният град на човек са публични.

За какво похарчи парите си двойката от Тенеси, която спечели част от джакпота Powerball от $1,586?

Лиза Робинсън, която работеше в дерматолог от офиса, се е обадила на началника си, за да каже, че няма да присъства в петък, но да гледа предаването „Днес“. По това време тя каза, че тя и съпругът й нямат планове да напускат работата си.

Двойката каза, че един от приоритетите им е да изплатят студентските заеми на дъщеря си, заема за жилище и няколко други сметки. Те също биха искали да се пръскат за членове на семейството.

Те също биха искали да се пръскат за членове на семейството.

Според история от 2019 г., публикувана на сайта на Fox 13 Memphis, данъчен оценител потвърдиха, че Робинсън „купи дом с 10 спални на парцел от 320 акра с частно езеро. Имотът им струваше 6,2 милиона долара и включва най-добрите гледки в селския Тенеси, частно домашно кино и осем бани, според списъка на имота на Trulia" (сайт за недвижими имоти). Fox 13 съобщи, че Робинсън „прекъсна връзките си с адвоката, който ги насърчи да изложат печалбите си в очите на обществеността малко след получаването на чека.“

Въпреки че Fox 13 посети дома на семейството в Мънфорд, телевизионната станция го направи не разкриват конкретното местоположение на дома за милиони долари, „от уважение към искането на семейството за поверителност.“

Принос: Натали Нейса Алунд, жителката на Тенеси; Дъг Станглин, USA TODAY; Associated Press

Sangalang е водещ дигитален продуцент на USA TODAY Network-Флорида. Следвайте я в Twitter или Instagram на @byjensangalang. Подкрепете местната журналистика. Помислете дали да се абонирате за вестник във Флорида.

Тази статия първоначално се появи във Florida Today: Победителите в Powerball си поделят 1,586 милиарда долара. Как го прекара една двойка

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР