Какво би се случило във война между двама могъщи съседи

...
Какво би се случило във война между двама могъщи съседи
Коментари Харесай

National Interest: Какви са перспективите на Русия при хипотетична война с Китай

Какво би се случило във война сред двама могъщи съседи – Русия и Китай? И двете страни имат мощни армии, модерни оръжия, в това число нуклеарно. Експертът Кайл Мизоками изброява в National Interest оръжията, които Русия може да употребява в хипотетичната война срещу Китай, написа Лента.ру. В листата на специалиста влизат създаваните в Русия изтребител пето потомство Су-57, стратегическият бомбардировач-ракетоносец Ту-95, свръхзвуковият стратегически ракетоносец Ту-160, многоцелевия свръхманеврен изтребител четвърто потомство Су-35 и танкът Т-14 „ Армата”.

Според създателя, китайската войска няма нищо сходно като се изключи наскоро доставените от Русия изтребители Су-35.

Експертът отбелязва, че предимство на Русия е съществуването у армията й на богат опит от присъединяване в бойни дейности в Афганистан, Чечня, Грузия и Сирия. Армията на КНР за финален път е задействана през 1979 година по време на Китайско-виетнамската война.

Като едва място на Русия Мизоками смята стопанската система и географията. Според него, Русия мъчно ще обезпечи едновременното наличие на войски в европейската и азиатската част на страната, само че Китай надали ще успее да придвижи по-далеч от Урал.

Същевременно Мизоками отбелязва, че в близко време надали е евентуален боен спор сред Русия и Китай.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР