Какво би било едно лято без леден, сладък или леко

...
Какво би било едно лято без леден, сладък или леко
Коментари Харесай

Свежест през лятото: Най-добрите, вкусни и бързи коктейли

Какво би било едно лято без мразовит, сладостен или леко стипчив, пресен и охлаждащ коктейл когато и да е на денонощието. Ако обаче не сте към бара непрекъснато, само че желаете да си доставите това въодушевление вкъщи, на вилата, с другари, идващите хрумвания за предписания са за вас!
 ягодов коктейл iStock/Getty Images
Ягодови фантазии

Трябват ви единствено към 5-6 чаши пресни ягоди и една бутилка бяло студено вино. Почистете ягодите, измийте ги и ги нарежете на късчета в купа. След това ги слагайте във фризера за час-два, до момента в който замръзнат. Извадете ги, прехвърлете ги в блендер и дружно с бялото вино ги смелете добре. Сервирайте със сламка и положително въодушевление!
 прасковен коктейл iStock/Getty Images
Свежест от праскови

Сега на пазара има обилие от вкусни и сладки праскови. Ще ви трябват 1-2 добре узрели и по-меки, 100 мл водка, 30 мл вишнев ликьор, 3-4 капки лимонен сок и доста лед. В блендер още веднъж слагате месестата част на 1 или 2 обелени праскови, водката, ликьора, лимоновия сок и леда и разбърквате. Сервирате в продълговата чаша и обещаваме, че доста ще ви хареса!
 грейпфрут коктейл iStock/Getty Images
Грейпфрут в деяние

Ако обичате свежи и леко тръпчиви коктейли, този е тъкмо за вас. Ще са ви нужни: 45 мл водка, 140 мл прясно изцеден сок от червен грейпфрут, 1 чаша натрошен лед, комат грейпфрут за гарниране и малко сол. Навлажнете ръба на чашите с резените грейпфрут, с които ще гарнирате коктейла на финала. Потопете ги в морска сол и ги напълнете с натрошения лед. Смесете добре фреша от грейпфрут и водката в шейкър и налейте в чашите. Наздраве!
 малинов коктейл iStock/Getty Images
Малинова секси фикция

Ако през лятото не се наслаждавате на малините в голямо количество, няма по кое време. А в случай че ги употребявате и в коктейл, тогава става фикция. Предлагаме ви коктейл, с който сигурно ще впечатлите приятелите ви. Ще ви трябват: 60 мл ликьор Трипъл сек, 60 мл лимончело, 1 шепа малини, сок от два лимона, сода и кафява захар. Малините и захарта намачкайте добре в чаша. Добавете ликьора трипъл сек, лимончело, прясно изцеден лимонен сок и лед. Долейте сода, разбъркайте и се насладете!
 вино iStock/Getty Images
Розе вечно

Ако харесвате розе, този коктейл ще ви донесе невероятна приятност. Ще ви трябват: 60 мл водка, 100 мл охладено розе, 4 ч.л. гренадин, 4 ч.л. сок от лайм и ванилия на усет. Смесете всичко добре и разбъркайте. Поднесете с лед и листа мента по избор.
 любеница коктейл iStock/Getty Images
Динята - кралица на лятото

Ако желаете любеница заран, обед и вечер, а също и в коктейла, ето ви една лесна и доста свежа концепция. Ще се ви нужни: пюре от любеница, ментови листа, бяло вино, тънки късчета любеница за декорация. Смесете динята и виното в шейкъра или разбъркайте добре в необятна кана, в случай че количеството е по-голямо. Сипете в чаша и прибавете ментовите листа и парченцата любеница. Ако не желаете с алкохол, може да заместите виното със сайдер или сода.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР