Какви умения трябва да притежава добрият шофьор, за да има

...
Какви умения трябва да притежава добрият шофьор, за да има
Коментари Харесай

Визия 0: Какви умения трябва да притежава добрият шофьор

Какви умения би трябвало да има положителният водач, с цел да има безвредно наличие на пътя. На този въпрос обръща внимание Цвети Капитанова в рубриката ни за пътна сигурност " Визия 0 “ в " Денят на Фокус “ по Радио " Фокус “. " Умението да се ориентираме в посоките е основно, тъй като през днешния ден разполагаме с съвременна електроника за насочване. Представете си, че се скапе навигацията, или че нямаме интернет обсег – би трябвало да можем да се ориентираме посредством четене по карта “, сподели Капитанова.

Когато има мъгла или завали дъжд, до момента в който сме на пътя, би трябвало да знаем, че би трябвало да понижим скоростта и да увеличим дистанцията. " Шофирането в неприятни условия изисква повече опит на пътя. Добрият водач не надвишава скоростта, тъй като знае, че идването от точка А до точка Б е значимо от позиция на безвредно пътешестване, а не на печелене на време. Увеличаването на скоростта не ни пести време, а провокира произшествия “, сигнализира Капитанова.

" Добрият водач постоянно следи обстановката на пътя и може да я планува. Гримиране в придвижване, отговаряне на известия, следене на обществени мрежи по време на шофиране е неприемливо, както и слушането на прекомерно мощна музика и задълбочени диалози в колата, изключително когато лидерът още е некомпетентен “, добави Капитанова.

" Добрият водач следи и съблюдава знаците, употребява мигачите си, не прави внезапни непредвидими маневри като ненадейно престрояване “, даде още препоръки за безвредно шофиране Капитанова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР