Какви тайни крие Изумрудената таблетка …?Изумрудената таблетка (The Emerald Tablet)

...
Какви тайни крие Изумрудената таблетка …?Изумрудената таблетка (The Emerald Tablet)
Коментари Харесай

Какви тайни крие Изумрудената таблетка …?

Какви секрети крие Изумрудената таблетка …?Изумрудената таблетка (The Emerald Tablet) е античен артефакт, чието местоположение сега не е известно (HiddenTruth.site).Написаното върху него е в основата на херметичната философия и може би съдържа рецепта за подготвяне на философския камък, който може да трансформира металите в злато.Или пък символизира духовния еквивалент, пречистващ душата. Версиите на неговия текст стават известни на християнския свят след XIV век посредством арабски преводи.Изумрудената таблетка е разказана като правоъгълен обект с изящна направа, със свещено обръщение, написано в барелеф или издълбано, употребявайки писменост, сходна на финикийската.Предполага се, че тази таблетка е направена от изумруд, драгоценен камък, скъп от античните.
Но, защото висококачествени изумруди в остарелия свят, в случай че е от остарелия свят или даже от земята, евентуално в никакъв случай не са съществували и защото има комплициране по отношение на това, което е било, и това, което се е наричало изумруд в остарелия свят, по-вероятно е да е различен зелен кристал, яспис или нефрит. Може да е било просто зелено оцветено стъкло.
 Изумрудената таблетка
Изумрудената таблеткаПовечето считат, че писанията върху Изумрудената таблетка са едни от най-ранните от всички съществуващи западни алхимични творби, произхождащи от предгръцки източници.В мистичните среди, измежду актуалните алхимици, тя е към момента известна. Счита се, че писанията принадлежат към херметичната традиция, нехристиянски клон на елинистическия гностицизъм.Арабите назовават ​​алхимията херметично изкуство. Обикновено, има два типа херметични трудове – метафизичен и алхимични/магически. Подобно на доста текстове от тази ера, множеството от тези текстове (Corpus Hermeticum) са изгубени някъде в историята и в действителност никой не знае какъв брой са били.

 Ренесансово изображение на Хермес Трисмегист
Ренесансово изображение на Хермес ТрисмегистКорените на Изумрудената таблетка не са толкоз лесни за разкриване. Магическите или духовни секрети, които тя придава, идват непосредствено от самия Хермес, пратеникът на боговете и държател на магьосниците.Четете още: 2500-годишен тибетски текст разказва ковид и пандемиятаИли по-конкретно, Хермес Трисмегист (Hermes Trismegistus), елинистична египетска комбинация от Хермес (Hermes), гръцкия господ и Тот, египетския господ.По това време, гърците в Египет считали, че Хермес е същият като Тот (Thoth). Те си наподобяват в доста връзки, макар, че има известни разлики и някои гърци не одобряват тази версия на бога.И двамата са богове на мъдростта, науката, магията и отвъдното, които научават индивида по какъв начин да прави всевъзможни неща. Историите и произходът на тези богове са доста надалеч обратно в историята, преди 10 000 години и по-късно.Заедно с тях вървят историите и за вероятния генезис на таблетката, която те/той са основали. Но, точно това го прави забавно, че може да е оживяла нишка от античната мъдрост.

 Тот
ТотЛегендите слагат таблетката на разнообразни места. Например, в Ковчега на завета, открит в Шри Ланка, прикрит във Великата пирамида от Александър Велики. Или открита и скрита в пещери в Близкия изток.Но, какво се знае тъкмо за текста? Частите или версиите, които оцеляват до през днешния ден, са преведени от арабски, латински, халдейски и финикийски, от известни персони като Исак Нютон (Isaac Newton) и Мадам Блаватски (Madame Blavatsky).Накратко, тя разказва централните точки на алхимията. Че можем да достигнем до истините на нашето битие от разбирането на виталната и мистериозна връзка сред земните и небесните неща.

 kniga 379x600 - Какви секрети крие Изумрудената таблетка …?
По-долу ще прочетете версия от книгата на Даян Морган (Diane Morgan) – „ От короната на Сатана до Светия Граал: Изумруди в мита, магията и историята “ (From Satan’s Crown to the Holy Grail: Emeralds in Myth, Magic, and History):„ Вярно е, без неистина, несъмнено и безусловно правилно.Това, което е изпод, е като това, което е от горната страна, а това, което е от горната страна, е като това, което е изпод, за осъществяване на чудесата на Едното нещо. И както всички неща идват от Онзи, посредством медитацията на Този, по този начин и всички неща в природата са приспособени от Него.Баща му е Слънцето. Майка му е Луната. Ще носи вятъра в корема си. Негова приемна майка е Земята. Тук е бащата на всички усъвършенствани дизайни на света. Силата му е цялостна, в случай че е интегрирана със Земята. Ще разделиш Земята от Огъня, Финото от Тежкото.Той се издига от Земята на Небето, по-късно още веднъж се спуска на Земята и получава сили от нещата изпод и от горната страна. Така ще имате славата на целия свят.Следователно всяка неопределеност ще избяга от вас. Това е Силата на всички сили, която побеждава всички фини неща и прониква във всички твърди неща.Така светът е основан. Тук са отворени чудеса, чийто способ е тук. По този метод аз съм наименуван Хермес Трисмегист, който има три елементи от философията на целия свят. “Някои настояват, че по-нататъшните творби на Тот/Хермес са в загадка скрита библиотека. Тази концепция съществува от дълго време, още когато античните египтяни са търсели произведения на Тот.За него е писано от Климент Александрийски (Clement of Alexandria) в ранната християнска ера.Той твърди, че съществуват 42 свещени книги и тези книги или таблети са скрити, до момента в който човечеството не е почтено да прочете от тях.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР