Какви са условията за получаване на обезщетение след зачестилите градушки

...
Какви са условията за получаване на обезщетение след зачестилите градушки
Коментари Харесай

Как можем да получим обезщетение след пороите и градушките над страната

Какви са изискванията за приемане на обезщетение след зачестилите градушки и порои над страната и по какъв начин можем да защитим имуществото си - тематиката в студиото на " Денят стартира " разяснява Станислав Иванов, специалист по имуществено обезпечаване и представител на Асоциацията на българските застрахователи.

На първо място, само тези, които са сключили застраховка за имуществото си, имат право на обезщетение. Те може да са физически лица или да бъде направена застраховка на бизнес.
Станислав Иванов, специалист по обезпечаване: Принципът е друг. За домашно имущество изискванията са облекчени. Обезщетението, което се поставя се равнява на това, което е повредено. Ако имаме повредени изби - равностойността на ремонта се изплаща, стига да не надвишава това, което застрахованият си е избрал. Така че което е повредено - това ще ви бъде платено.

 Общината стартира оценка на вредите след пороя в София Общината стартира оценка на вредите след пороя в София
След снощния проливен дъжд са получени над 900 сигнала за наводнени здания в столицата. Под вода се оказаха доста подлези и станции на метрото. Обстановката с...

У нас най-масово застраховането се свежда до наложителните застраховки. Под 20% от парцелите у нас са застраховани. При земеделските стопани процентът е още по-малък. И тези 20 % имуществено обезпечаване са с помощта на банките, които изискват поръчителство и обезпечаване на имуществото.

Според доста хора застраховането е скъпо, само че специалистът даде съответен образец, че в случай че една къща коства 20 000 лева, то застраховката й ще бъде към 40 лева на година. Няма условие от закона парцелът да има Акт 16, само че това дава гаранция на застрахователите, че обектът е в кондиция. Старите къщи нямат Акт 16, само че също могат да бъдат застраховани.
 Комисия ще разказва вредите след поройния дъжд с градушка в Карнобат и Стралджа Комисия ще разказва вредите след поройния дъжд с градушка в Карнобат и Стралджа
Пороен дъжд с градушка наводни улици и приземни етажи в Карнобат и Стралджа нощес. Няма потърпевши - вредите са повалени електрически стълбове, изкорен...

Експертът разяснява и новия проектозакон, който планува Изпълнителната организация " Борба с градушките " да се трансформира в държавно дружество, което да акумулира средства от българските жители.
Станислав Иванов, специалист по обезпечаване:Това значи, че в случай че някой вземе пари - ще ги вземе от потребителите на застраховки. Застраховките, които ще бъдат наранени от тази такса, ще покачат цените си. Така че, тези ограничения, са безусловно непремерени, тъй като в по този начин планувания закон няма заложени никакви системи или измерители, които да отчетат дали има резултат от тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР