Какви са предимствата на това да се появите на бял

...
Какви са предимствата на това да се появите на бял
Коментари Харесай

Първородните деца в семейството са по-умни

Какви са преимуществата на това да се появите на бял свят първи в фамилията ти и какви са плюсовете да си по-малката?

1. Изследователи следили кръвното налягане и абсорбирането на глюкозата при 85 деца. Оказало се, че първородните страдат по-често от високо кръвно налягане. Според учените, взели участие в проучването, плацентата на дамата, на която й следва да стане за първи път майка, от време на време не съумява да достави плода с задоволително хранителни субстанции.

2. Коефициентът на просветеност е по-често над междинния при първородните. Това демонстрира изследване, оповестено в списание Science. В него са взели участие 250 000 деца и се оказало, че IQ спада с 1 до 2% при всяко последващо дете в фамилията. Авторите на норвежкото проучване допускат, че това се дължи на обстоятелството, че по-големите постоянно играят ролята на учители и ментори за по-малките, а това подтиква развиването на интелекта.

3. Първородните са постоянно по-слаби и по-високи от по-малките им братя и сестри.

4. По-големите деца в фамилията по-често заемат управителни длъжности или стават политици от по-малките деца. Според проучването на професор Ричард Цвайгенхафт от колежа Гилфорд, първородните са с 30% по-често избирани за водачи в компании или в политиката.

5. По-малките деца в фамилията по-често вземат участие в протестни демонстрации.

6. Според едно проучване на Университета в Харвард, първородните имат склонността да се сприятеляват с други първородни, а тези, които са втори деца в фамилията – с други втори и така нататък Защо? Може би намират някакви общи черти между тях.

Виж още:
За здрави нокти и мека кожа
Храните, от които зъболекарите бягат

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР