Какви са ползите от разтворимото кафе и за кого точно

...
Какви са ползите от разтворимото кафе и за кого точно
Коментари Харесай

Защо трябва да изберете разтворимо пред кафе на зърна?

Какви са изгодите от разтворимото кафе и за кого тъкмо е потребна такава напитка?

Често разтворимото кафе се счита за неприятно и нездравословно от множеството хора. Затова желание се дава на прясно свареното кафе. Всъщност, разтворимото кафе е същото това кафе от зърна, единствено че получено по по-сложен метод. Почиства се, вари се, изпарява се, суши се.

Каква е изгодата?

По предписание кафето се пие за освежаване. И в този случай разтворимата напитка губи от прясно смелените и сварени зърна.

„ Кофеинът ни зарежда с сила, той покачва мозъчната интензивност , ставаме по-активни, мислим по-добре. Ако съпоставим наличието на кофеин в разтворимо и кафе на зърна, то в това на зърната той е един и половина пъти повече – 40 мг против 26 мг в разтворимото ”, акцентира кардиологът Херман Ганделман.

Кофеинът обаче има диуретичен резултат

Използването на прясно смляно и сварено кафе през лятото в жегите може да докара до сериозна дехидратация, акцентира кардиологът. 30 минути след консумация на такава напитка човек ще желае да отиде до тоалетната. И този факт би трябвало да се вземе поради при планирането на разходки и други мероприятия, които допускат неналичието на тоалетна.

„ Ако желаете да подремнете денем, може да употребявате този резултат. Пийте кафе, сложете главата си на възглавницата и след 20-30 минути ще се разсъните поради това, че ще желаете да отидете до тоалетната “, предизвестява доктор Ганделман. Специалистът напомня, че ободряващият резултат на кафето трае единствено към 15 минути, тъй че спането откакто човек е пил кафе не е чак толкоз невероятно.

Хипотензивният резултат се основава на диуретичния резултат на кафето

Лекарят означи, че убеждението, че кафето покачва кръвното налягане , също е неверно. „ Механизмът е следният: когато пием кафе, пулсът леко се форсира и налягането може да е малко по-високо. Но, малко по-късно се постанова да отидем в тоалетната, губим вода и надлежно кръвното налягане спада “, изясни доктор Ганделман.

Има още един колорит. Кафето на зърна съдържа кафестол

„ Доказано е, че това вещество покачва равнищата на холестерола с 8-10% при постоянна консумация на кафе. Съответно, рискът от развиване на атеросклероза се усилва. И най-важното е, че кафестол на практика не се съдържа в разтворимото кафе – той е 24 пъти по-малко, в сравнение с в прясно смляното и сварено кафе “, споделя кардиологът.

Затова, в случай че човек има сърдечно-съдови болести, би трябвало да пие разтворимо кафе, обобщиха лекарите.

Какви дози кофеин не са безвредни за здравето?

Консумацията на високи дози кофеин (400-800 mg еднократно) предизвиква безпокойствие, раздразнителност, трептене, бодърствуване и тахикардия.

Дългосрочният банкет на кофеин провокира каскада от физиологични процеси при пациенти с мигрена, което води до утежняване на главоболието.

Какви храни съдържат кофеин?

Кофеинът е най-популярната и необятно употребена дейна хранителна съставна част, като до 80% от популацията употребява всекидневно храни, съдържащи кофеин . Разбира се, една от най-популярните кофеинови питиета е кафето. Кофеинът се съдържа и в чаените листа, гуараната, какаото, шоколада, хранителни добавки, безалкохолни и енергийни питиета.

Инфо: ayzdorov.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР