Какви са плюсовете и минусите на системата бонус-малус? Темата коментираха

...
Какви са плюсовете и минусите на системата бонус-малус? Темата коментираха
Коментари Харесай

Адвокати: Системата „бонус-малус” няма да работи

Какви са плюсовете и минусите на системата „ бонус-малус ”? Темата разясниха в ефира на „ Здравей, България ” юристите Илия Тодоров и Елица Буенова.

„ Подкрепяме сходна мярка. От години настояваме да се вкара работещ модел при застраховките „ Гражданска отговорност ”. Сега препоръчаната от държавното управление система е по-скоро при обособените застрахователи. Но те и сега си провеждат някакъв „ бонус-малус ” съгласно града, възрастта на лидера, вредите. Хубавото е, че ще има обединен указател и досието ни ще ни следва. Въпросът е обаче какви вреди ще водят до „ малус ”. Има въпроси, които би трябвало да се изчистят ", разясни Тодоров.

„ Това, което беше пуснато като план, е обвързано единствено и само с предявените искания за погашение на обезщетение. Тоест, системата „ бонус -малус ” ще е в полза на застрахователите. Парите, които са планувани да завишат застраховката „ Гражданска отговорност ”, няма да отиват във Фонд „ Пътна сигурност ” или за оправяне на пътища, те ще отиват в бюджета на застрахователната компания ”, твърди Буенова.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР