Какви са новите правила за работа от разстояние? Как ще

...
Какви са новите правила за работа от разстояние? Как ще
Коментари Харесай

Какви са новите правила за работа от разстояние


Какви са новите правила за работа от разстояние? Как ще се контролират те в трудовите контракти? С измененията в Кодекса на труда би трябвало да се посочи от кое място тъкмо може да се прави работата от разстояние, разясняват синдикалисти.
„ Нека да не забравяме, че работата
от разстояние може да се прави единствено посредством цифрови технологии, т.е. посредством потребление на преносими компютри, настолни компютри, смарт телефони. Това значи, че ние можем да ги използваме отвред, само че въпреки всичко за задачите на това, че се основава трудово отношение сред работещия и работодателя, би трябвало да се уточни мястото на работа ”, изясни Величка Микова, народен секретар на КНСБ.Мястото на работа категорично ще се упоменава
при сключването на трудовия контракт.
„ Ако седалището на работодателя се намира във Варна да вземем за пример, само че работата ще се прави от София, служащият би трябвало да уточни в трудовия контракт, че работата ще се прави от София ”, добави Величка Микова.
В работните пространства навлизат
младежите от поколението Z. Затова работодателите е желателно да се съобразят и с техните стремежи. „ Щом се сътвори диалог за хибриден метод на работа е явно, че и двете варианти си имат своите позитивни страни.
Аз бих споделила, че не можем да генерализираме
и би трябвало постоянно да отчитаме нуждата от персонално желание на чиновниците ”, добави Надя Василева, ръководител на Конфедерацията по заетостта.

Работата от разстояние не значи само и единствено хоум офис. Тя може да е работа и от телецентър, само че би трябвало да е с закрепени граници помещението, в което ще се работи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР