Какви са най-успешните маркетингови кампании в България за последната година?

...
Какви са най-успешните маркетингови кампании в България за последната година?
Коментари Харесай

Идва поколението на т.нар. high tech майки

Какви са най-успешните маркетингови акции в България за последната година? Какво ще се промени в маркетинга през 2018 година? 

На тези въпроси предлага отговори новата поредност от изявленията в раздела за маркетинг на уеб страницата ни, с спечелилите в тазгодишния конкурс BAAwards, проведен от Българската асоциация на рекламодателите (БАР).

Конкурсът за поредна година отличи най-успешните и работещи маркетингови начинания у нас. През 2017 година той се организира под мотото  " Raising the БАР "  - повдигане на летвата.

Продължаваме да представяме кратки изявленията с спечелилите - част от най-хубавите маркетолози в България. Участник през днешния ден е Леонора Христова.

.....................

- Г-жо Христова, спечелихте премия на БАР за нов артикул – Baby Dove, който беше показан сполучливо на българския пазар под мотото „ Няма съвършени майки, единствено същински “. Разкажете повече - емоцията ли беше водеща в посланието на тази акция? 

- Да,определено страстта беше водещата! Цялостната акция на Baby Dove бе построена върху задачата й да насърчи женската самонадеяност и самочувствие в тази нова, вълнуваща, само че и малко плашеща роля на майка. Целта на акцията, въпреки това, бе да продължи да развива Dove като бранд, мощно набожен в същинската хубост.

Всъщност ‚истинността‘ постоянно е бил признак на Dove. За Baby Dove това значи тотално друга посока от розово оцветения и съвършенен свят, който показват нашите съперници. Означава да покажем същинските проблеми и провокации, с които модерните майки биха се сблъскали.

Идеята на информационната акция бе да покаже на майките, че няма верен или неверен метод да отглеждат децата, без значение многото съмнения  в това ново прекарване, информация и препоръки, които получават, с цел да бъдат съвършения родител. С лансиращата акция активирахме всички медийни канали, съответстващи на целевата ни група, които включваха както ATL, по този начин BTL канали като телевизионна реклама с два тв клипа, мощно присъединяване в бебешки списания, уеб сайтове, блогове и конгреси, семплиране в родилни домове в България, цифрова активация, специфични ивенти и събития, ориентирани към бъдещите майки, механизми с Baby Dove консултати, които да срещнат майките с новата гама.

Както самото ни изследване сподели, най-големите влиятели на таргет групата ни са общностите за майки, основни водачи на публично мнение измежду блогъри и лекари. Изхождайки от тази значима информация, осъществихме партньорства с Българската педиатрична асоциация, BG-Mamma, Проект " Маргаритка ". 

- Какво е характерно в маркетинга към българските майки?
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР