Какви са големите "пътни" приоритети на община Пловдив за следващата

...
Какви са големите "пътни" приоритети на община Пловдив за следващата
Коментари Харесай

Пускат важни булеварди в Пловдив, разкопават други

Какви са огромните "пътни " цели на община Пловдив за идната година, както и до каква степен са стигнали настоящите поправки регистрира кметът Иван Тотев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  Предвиждаме сигурно работа по "Кукленско шосе ", увери кметът Иван Тотев. По думите му това е една от най-натоварените артерии в града, а нито осветлението, нито тротоарите, нито настилката са на равнище. 
"В момента работим интензивно и по пътната връзка сред квартал "Прослав " и ул. "Остромила ". Там обаче има известни отчуждителни процедури, които евентуално може да забавят плана. Сред най-важните планове на Общината е и дълго чаканият нов мост на река "Марица ", свързващ бул. "България " и бул. "Копривщица ". По трасето има единствено един парцел за отчуждаване и работите там вървят бързо ", регистрира кметът. По думите му към плана ще бъде включен и ремонт на бул. "Копривщица " до бул. "Шести септември ". Има късмет да стартира работа и по плана "Модър - Царевец ". Там има парцели за отчуждаване, което все още не е обжалвано. 
Цел е и привършване на отчуждаването по "Голямоконарско шосе ", с цел да може да започва и неговият ремонт. Евентуално работа по него може да се чака през 2019-та. 
"Това е най-нелицеприятният вход на Пловдив - откъм София. През 2019-та желаеме да се работи наложително. "
В момента се водят диалози с Регионалното министерство за съфинансиране ремонта и на бул. "Христо Ботев " - от Централна гара до "Коматевско шосе ", регистрира Тотев. 
Има още доста положителни вести: до края на март се чака да бъде пуснат бул. "Васил Априлов ", работи се интензивно за стартиране на бул. "Шести септември " до края на годината и в двете направления, без кръговото, за което още има неуредени връзки. Продължава работата и по "Коматевско шосе ", от Общината дават обещание да създадат всичко належащо да пуснат градския превоз до Нова година. След "Шести септември " и "Коматевско шосе " ще бъде дадена и сериозна атака по бул. "Руски ", изясни Тотев. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР