Каква ще е съдбата на 5-годишното дете от Пловдив, малтретирано

...
Каква ще е съдбата на 5-годишното дете от Пловдив, малтретирано
Коментари Харесай

След операцията: Какво е състоянието на обезобразеното 5-годишно момченце от Пловдив

Каква ще е ориста на 5-годишното дете от Пловдив, измъчвано с особена свирепост два месеца? Момченцето е с обезобразена глава и с пострадвания по лицето. Заподозрени за похищението са майката и мъжът, с който тя живее под един покрив.

Успешно е минала интервенцията на момчето. Екип от хирурзи на УМБАЛ " Свети Георги " е направила пластика на главата, където момчето е имало огромна рана. Присъдена му  е изчезнала кожа, съобщи.

Детето е умерено, поддържа се непрекъсната връзка със обществения служащ, който е непроменяемо до него. Възстановява се добре, не е оставено единствено. Комуникира със обществения служащ, разказа Донка Аргирова, шеф на Дирекция " Социално подкрепяне " – Пловдив.

„ Бащата на детето е с него още от неделя, само че не е формалният компаньон в болничното заведение ”, сподели Аргирова.

Тя посочи, че първият сигнал за принуждение над момчето е получен на 9 януари.

„ До този миг няма никакви подавани сигнали, нито от персонален доктор или от други институции, които момчето е посещавало. „ Нещата, които са се случили са били след 9 декември. Преди това няма признаци за принуждение ”, посочи Аргирова. По думите ѝ формален документ с диагноза аутизъм не е издаван. „ Детето не е освидетелствано от експертна комисия. Предстои да му бъде направено откакто се възвърне изцяло ”, сподели още тя.

„ Никой от хората, които са общували с детето не е подал сигнал до „ Закрила на детето ”, посочи Гергана Тошкова, шефът на институцията. Тя добави, че след подаване на сигнала за принуждение на 9 януари, майката не е попитала в кой център ще бъде настанено детето, както не е поискала да го придружи. 

Биологичният татко е изявил предпочитание да получи грижите за момчето.

„ Детето сега е под мярка на протекция. До края на седмицата евентуално ще бъде изписано, в случай че възобновяване протича обикновено ”, добави Тошкова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР