Каква храна консумираме и как се отразява на здравето ни?

...
Каква храна консумираме и как се отразява на здравето ни?
Коментари Харесай

Четири храни, които трябва да консумирате поне веднъж в седмицата

Каква храна консумираме и по какъв начин се отразява на здравето ни? Ваажно да наблюдавате диетата си и да изберете тези храни, които могат да бъдат от изгода за тялото ви. Четири такива продукта са разказани по-долу и ви съветваме да ги държите постоянно вкъщи.

Ядки

Ако ядете ядки най-малко един път седмично, вие получавате здравословни фибри, незаменими мастни киселини и минерали. Фибрите са значими за храносмилането, тъй като ви оказват помощ да се чувствате сити по-дълго.

Мастните киселини в това време защищават сърцето от вероятни проблеми, в това число инфаркт. Минералите могат да оказват помощ на останалите органи да действат вярно.

Спанак

Препоръчително е да ядете зеленолистни зеленчуци като спанак най-малко един път седмично. Спанакът е с ниско наличие на калории, само че с високо наличие на витамини, минерали и други хранителни субстанции.

Яжте порция от този зарзават най-малко един път седмично, с цел да извлечете всички изгоди от този тип храна.

Авокадо

Не забравяйте най-малко един път седмично да ядете малко авокадо, тъй като то е с високо наличие на здравословни мазнини.

Яжте този плод недопечен или на салата и това ще ви помогне да намалите холестерола. Тогава сърцето ви ще бъде предпазено от всевъзможни заболявания, в това число инфаркт.

Горчив шоколад

Друга храна, която би трябвало да ядете най-малко един път седмично, е горчив шоколад.

Съдържа флавоноли, които защищават от ултравиолетова радиация. Освен това яденето на черен шоколад може да усъвършенства кръвообращението и даже да намали кръвното налягане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР