Каква е тайната на продуктивните и успешни хора? Разкриваме някои

...
Каква е тайната на продуктивните и успешни хора? Разкриваме някои
Коментари Харесай

Лимон, слушалки и добра книга сутрин са тайните на продуктивните хора

Каква е тайната на продуктивните и сполучливи хора? Разкриваме някои от техните трикове.

Денят има еднакъв брой часове за всички от нас, само че като че ли някои хора съумяват да създадат повече с него от други.  Съвсем разумно ключът към сходен триумф се крие в метода, по който разпределяме времето си и в продуктивността на всеки от нас.

Вече несъмнено да сте видели доста препоръки по какъв начин да бъдете по-съсредоточени и отдадени в работата си, само че ние взехме решение да съберем някои от нетипичните рекомендации на сполучливите хора, които другояче мъчно бихте научили.

Помиришете лимон

Според изследване на японска парфюмна компания, наречена Takasago, хората, работещи пред компютри, са създали 54% по-малко типографски неточности, когато въздухът е бил напръскан с мирис на лимон. Дори чаша чай с аромата ще свърши работа.

Изберете вярното време за работа

Глория Марк от Калифорнийския университет удостоверява със своето изследване, че е добра концепция да се занимаваме с най-важните и сложни планове от 11 до 2-3 часа. Преди това мозъкът ни към момента се приспособява към протичащото се към него, а часът след обяда е прочут като „ мъртвата зона “ от деня, когато мотивацията внезапно стопира.

Изяжте жабата

Както е казвал Марк Твен – в случай че работата ви за деня е да изядете една жаба, направете го още сутринта, а в случай че би трябвало да погълнете две жаби, започнете с по-голямата първо.

 Лимон, слушалки и добра книга заран са тайните на продуктивните хора

Най-добре е да стартираме работата върху по-трудните планове, като на тях им дадем доста време. Според основателите на софтуерна стратегия, наречена DeskTime, най-продуктивните хора работят интензивно в продължение на 52 минути и по-късно си вършат отмора за 17 минути – използвайте този способ за сложните планове. А когато пристигна време за по-леките и действия, за които не се изисква толкоз съсредоточение, заложете на метода Помодоро. 

Правете рутинната работа едновременно на деня

Авторът на “The Happiness Project ”  Гретчен Рубин поучава да се възползваме от характера на човешката природа, който обича навиците. Направете досадните рутинни задания ваш табиет и го спазвайте всяка седмица, в един и същи ден едновременно.

Използвайте слушалки

Всеки дребен тон може да ви разсее доста бързо, изключително в случай че вършиме нещо, което не ви е прелестно. А в случай че работите в офис, дразнителите могат да бъдат прекомерно доста. Затова използвайте слушалки, с цел да слушате или бял звук, или успокояваща музика, която да ви помогне да сте съсредоточени.

Четете рано заран

Един общ табиет на множеството сполучливи хора е, че постоянно стават по-рано от половинките си и това ги енергизира да свършат повече. Как употребяват времето си, до момента в който другите спят? Като четат книга – съгласно изследванията единствено 15-20 минути четене при започване на деня може да усъвършенства настроението ни и да ни накара да сме по-продуктивни през останалата част на денонощието.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР