Каква е равносметката след лятото, кои са най-важните препоръки към

...
Каква е равносметката след лятото, кои са най-важните препоръки към
Коментари Харесай

Директорът на Планинската спасителна служба: Имаме нужда от въздушна линейка

Каква е равносметката след лятото, кои са най-важните рекомендации към туристите преди началото на зимния сезон и от какво имат потребност българските спасители - коментар по тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия даде Емил Нешев, шеф на Планинската избавителна работа към БЧК.

``
реклама

Над 90 избавителни акции са извършени през лятото, което е много сериозен брой, акцентира Нешев. Наблюдаваме, че се случват доста нови неща в региона на отряда на Сандански, южните елементи на Пирин. Традиционно, обстановки имаме и в региона на Рилските езера, над Банско, Добринище, Стара планина, изясни планинският избавител.

Емил Нешев, шеф на Планинската избавителна работа към БЧК: Основните аргументи за произшествия са подценяване на изискванията в планината и надценяване на личните благоприятни условия. Много постоянно се излиза във високите елементи на планините с леко облекло. Едно внезапно повреждане на времето също би трябвало да се има в поради. Осветлението е наложително, телефонът би трябвало да е добре зареден.
През нощта по-опасното е, че нямаме доста добра видимост, дали се трансформира нещо в терена, изключително през зимата, предизвести Нешев.

Директор на Планинската избавителна работа към БЧК акцентира, че има незабавна потребност от въздушна кола за спешна помощ за избавителни акции, защото сега службата няма опция за потребление на хеликоптер.

Емил Нешев, шеф на Планинската избавителна работа към БЧК: Липсата на хеликоптер несъмнено ни пречи и ни тежи, имаме потребност от въздушна кола за спешна помощ. Това е извънредно тежко и за нас като спасители, защото времето за оказване на помощ на потърпевшия е доста значимо.
В Планинската избавителна работа има над 530 индивида правоспособни планински спасители, от тях единствено 46 са щатни, които обезпечават денонощните наряди, всички останали са доброволци. Липсва ни закон за доброволчеството, безапелационен е Нешев.

На финала на диалога той предложи на туристите преди да излязат в планината, наложително да потърсят информация, да се обаждат, да попитат какви са изискванията и да вземат защитни ограничения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР