Каква е основната мисия на компанията Corteva Agriscience™?Corteva Agriscience™ е

...
Коментари Харесай

Предлагаме нови интегрирани решения за земеделските стопани

Каква е главната задача на компанията Corteva Agriscience™?
Corteva Agriscience™ е единствената огромна научна компания, основана през 2019 година от сливането на Dupont, Dow Agrosciences и Pioneer, напълно отдадена на селското стопанство. Съчетавайки мощните страни на Pioneer семена, DuPont растителна отбрана и Dow AgroSciences растителна отбрана, използваме потенциала на най-ярките мозъци и опит в селското стопанско, добити в продължение на два века научни достижения.
Какви са трендовете във връзка с повишение на потребностите от храна и каква е ролята на вашата компания?
- Данните и трендовете от 2020 година демонстрират, че индустрията на Европейски Съюз в региона на храните и напитките наема 4.82 милиона души, генерира оборот 1.2 трилиона евро и 266 милиарда евро добавена стойност, което я прави най-голямата индустриална промишленост в Европейски Съюз. В Corteva Agriscience™ създаваме интегрирани решения, които да дават отговор на потребностите на земеделските производители, да плануват провокациите и да им дават отговор съответно и навреме. Чрез нововъведенията ние предлагаме артикули и услуги, които оказват помощ на фермерите да създават това, от което популацията има потребност, като опазват естествените запаси и плодородието на нашата земя.
Как Corteva Agriscience™ оказва помощ в тези процеси?
- Нашият транспарантен метод дава на потребителите изясненост и убеденост за храната, която купуват и употребяват. Чиста храна - чиста земя.
Вие сте маркетинг управител за Балканите? Кажете освен това за земеделието и трендовете в целия регион?
- Земеделието е стратегически бранш в стопанските системи на всички страни в света, в това число и в страните от Балканския полуостров. Най-точна оценка мога да дам за положението на земеделието в България. От позиция на употребяваните сортове и хибриди несъмнено добивите за последните двадесет години скочиха доста. Ще дам съответен образец. Ако до 2000 година в България се отглеждаха хибриди слънчоглед с евентуален рандеман от 150 до 200 кг/дка, в този момент хибридите слънчоглед, които се отглеждат, дават рандеман най-малко 300 кг/дка и нагоре. И по този индикатор България е страната с най-голямо произвеждане на слънчоглед на глава от популацията в целия свят. Същото важи за пшеницата, ечемика и царевицата.

Проблемът за нашата страна е, че климатът се промени към подобен с малко или никакъв сняг през зимата и липса на превалявания в най-нужния миг за дадената просвета, тъй че да даде оптималния си добивен капацитет. В растителната отбрана също има огромна смяна. Като образец мога да дам това, че доста остарели артикули за растителна отбрана се извадиха от практиката и бяха сменени с нови, които са по-ефективни и покриват към този момент високите критерии за сигурност за работещите, околната среда и почвите. Същите неща, които загатнах за България, важат и за страните от Балканския полуостров.

Друга значима наклонност, която е присъща освен за нашия район, само че и за целия свят, е придвижването на изкупните цени на земеделската продукция. За благополучие на всички участници във веригата на произвеждане, основно на зърно, изкупните цени за 2020 и 2021 година са много високи спрямо 2019 и 2018 година За образец още веднъж ще дам слънчогледа. През 2020 година изкупната цена на слънчогледа стартира от 600 лева и доближи до 1000 лева на звук. Сега, през актуалната 2021 година, изкупната цена се движи от 850 до 950 лева на звук. През 2018 и 2019 изкупната цена се движеше в диапазона от 500 до 600 лева на звук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР