Каква беше голямата промяна за Григор Димитров през 2017-а, която

...
Каква беше голямата промяна за Григор Димитров през 2017-а, която
Коментари Харесай

Сервисът - голямата промяна за Григор Димитров през 2017

Каква беше огромната смяна за Григор Димитров през 2017-а, която докара до 4 трофеи на равнище АТР и третото място в международната класация? Сервисът! Това е безапелационният отговор на специалиста на Евроспорт Патрик Муратоглу, който направи забавен разбор на възхода на българина.

Французинът, който в един интервал бе и треньор на Григор, подчертава върху високия % на вкаран първи сервис през 2017-а, както и на покачвания % на извоювани точки на първи сервис – 77,5%.

Скоростта на началния удар също е нараснала – приблизително сервисите на Димитров са със 192 км/ч в съпоставяне със 185 км/ч през 2016.

Димитров резервира безмълвие по отношение на концепцията на Джокович

Настоящият треньор на Серина Уилямс обръща внимание и на обстоятелството, че през 2017-а сервисът е бил доста по-разнообразен като ориентиране. Много повече са случаите, в които Григор търси бекхенд страната на противниците – 53% от всички начални удари. От тях 80% са довели до извоювана точка, а при впечатляващ 40% от случаите българинът даже печели без да се нуждае от идващ удар от негова страна.

Гладиаторска визия на Григор за DIEMA XTRA Sofia Open
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР