Както всяко едно животно, така и мини хамстерите могат да

...
Както всяко едно животно, така и мини хамстерите могат да
Коментари Харесай

Чести заболявания при мини хамстерите

Както всяко едно животно, по този начин и мини хамстерите могат да се разболеят и да се наложи да се обърнете за квалифицирана помощ към експерт. Причините за здравословните проблеми са доста, само че е значимо да сте осведомени с едни от най-честите заболявания, от които могат да страдат дребните гризачи.

В реалност не е толкоз комплицирано да разберете, че животното се усеща зле. За задачата би трябвало просто да сте осведомени с това по какъв начин наподобяват здравите хамстери, а точно:

- чисти и сухи очи, без никакви секрети;

- суха, чиста, блестяща и равномерна козина;

- умерено и отмерено дишане, без внезапни вдишвания или други смущения;

- къси или приблизително дълги нокти с плътна повърхнина и структура;

- добър вкус и животното постоянно се стремете да се запасите с всякаква налична храна;

- интензивно и доста любопитно към света към него.

Как да разберете, че мини хамстерът е болен?

За разлика от здравите, болните животинки ще имат:

- неприятен вкус и даже цялостно отричане да се храни;

- понижена витална интензивност (летаргия);


Всичко за Вашата сватба
- непрекъсната хибернация през целия ден;

- неочаквана загуба на тегло;

- ненадейно хамстерът хапе;

- гноясал секрет от лигавиците;

- смяна в структурата на очната ябълка;

- мръсна и неподдържана четина.

Най-честите болести при мини хамстерите

 Хамстер

Проблеми със зъбите на хамстера

Това е тежка наследствена патология при гризачите, която се среща много постоянно. Дефектът е присъщ, заради който при животното се следи прекалено деен напредък на зъбите. В резултат на това се вижда щедро слюноотделяне и отвод от храната. Това води до загуба на тежестта и удължение на зъбите, които се опират в горната джука. Патологията се поправяне посредством специфична диета, а точно увеличение на количеството твърда храна или потребление на специфични острилки за гризачи.

Възпаление на торбичките на бузите

Те играят значима роля в всекидневието на хамстерите, които натрупат храна и запасите си там. Вследствие на натрупването на остатъците от храната или при съществуване на увреждане на торбичките, може да се стигне до съществено зараза на тъканите. Ненавременното лекуване на инфекцията може да докара до нарушение на процеса на хранене, а също по този начин да аргументи
Всичко за Вашата сватба
сепсис и даже да докара до гибел на животното. За да се отстрани възпалението, е належащо да се почисти устата и торбичките от останки от храна, а по-късно от време на време да се третира вътрешната повърхнина с антисептици. Общата терапия е много комплициран развой, заради което се организира извънредно във ветеринарна клиника.

Глисти при хамстерите

Най-честия метод за заразяване е посредством консумирането на инфектирана вода и храна, само че хелминти (глисти) могат също по този начин да влязат в тялото на хамстера благодарение на промеждутъчен гостоприемник, който играе ролята на притежател (бълхи, молци, мишки, плъхове, хлебарки). Симптоматиката на това положение е загуба на вкус и на тегло, а също по този начин е допустима диария. Лечението се реализира благодарение на медикаментозна терапия според от типа на глистите.

Ректален пролапс

Заболяването при мини хамстерите съставлява нарушаване на анатомичната конструкция на храносмилателната система и вследствие на това се следи пролапс на крайната част на червата от ануса. Патологията не се демонстрира непринудено и постоянно е затруднение в резултат на нарушавания във действието на храносмилателния тракт, като диария и запек. Лечението на болестта се състои във връщане на ректума до първичното му положение. Ако
Всичко за Вашата сватба
това е невероятно, тогава може да се наложи да се в профил повредения сектор. Важно е и да се отстраняват признаците като диария или запек, които са също доста рискови за здравето на гризача.

Заболявания на очите при хамстерите

Най-често хамстерите могат да страдат от конюнктивит и катаракта. Първото заболяване е патология, която е разследване на попадането в окото на мини хамстера на разнообразни замърсители, което може да докара до сериозна зараза. Лечението на конюнктивита е медикаментозно, а точно благодарение на капки, до момента в който при катарактата се постанова хирургична интервенция.

Запек при хамстерите

Често той е разследване от неправилното хранене на мини хамстер. Причината нормално е това, че храните гризача си единствено със суха храна и той има дефицит на течности в рациона си. Това води до задръстване на червата и вследствие на това се получава нарушаване на отделителната система, както и интоксикация на организма със застояли тайни. Много елементарно можете да забележите, че гризача ви има запек, а точно по структурата на изхожданията и това, че те доста понижават. Лечението се състои в смяната на храненето и прибавянето в менюто им на разнообразни растителни артикули (варени моркови, цвекло и
Всичко за Вашата сватба
други). За да се усъвършенства дефекацията, можете да давате на мини хамстера и 1 гр. рициново масло. В случай на съществени затруднения се употребява лекуване с лаксативни средства.

Диария при хамстера

При хамстерите тя най-често е разследване на внезапната смяна в диетата, а точно увеличение на количеството на растителните, както и сурови храни. В множеството случаи болестта не е животозастрашаващо за гризача, само че води до безсилие и дехидратация, което може да докара до развиването на други храносмилателни разстройства. Лечението е медикаментозно и постоянно се употребява 5% разтвор на Baytril, който се прибавя във водата, а точно 0, 5 мл/100 мл вода. Също по този начин могат да се употребява запарка от лайка, дъб и жълт кантарион, които изцяло заместват питейната вода. В същото време всички сочни, както и суровите храни се отстраняват от диетата.

Дехидратация

 Болести при хамстерите

Среща се постоянно при гризачите и изключително в случай че имат диария с друга етиология. Обезводняването е изключително рисково при цялостната диария, така кат в този случай водата на практика не се всмуква от тялото, защото минава директно през храносмилателната система.

Алопеция (оплешивяване)

Това е патогенен развой, който води до частична
Всичко за Вашата сватба
или цялостна загуба на козината от хамстера. Причините за това заболяване са голям брой, само че в множеството случаи то е разследване от метаболитни нарушавания или поражда след нескончаем и мощен стрес. Общата терапия е съсредоточена върху това да се усъвършенства рациона на гризачите, а също по този начин те би трябвало да одобряват общоукрепващи витамини и изключително А и Е. Ако алопецията е разследване от прочувствен стрес, животното би трябвало да бъде изцяло предпазено от всички стресиращи фактори.

Затлъстяване при хамстерите

Често се развива при неправилна диета, както и разследване на заседналия метод на живот на гризача. В някои случаи може да е резултат от по-сериозни болести (диабет, метаболитни нарушавания и други).

През целия си живот мини хамстерите могат да се сблъскват с разнообразни болести и точно по тази причина вие би трябвало да се грижите добре за тях, минимизирайки опцията да се разболеят. Ако въпреки всичко гризача се е разболят, тогава не трябва да се бавите, а навреме да заведете животното на ветеринар.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg