Както всяко друго нещо - съединителите не са вечни, и

...
Както всяко друго нещо - съединителите не са вечни, и
Коментари Харесай

Колко километра издържа съединителят?

Както всяко друго нещо - съединителите не са безконечни, и те се износват. Всъщност се износват изненадващо постепенно, като се има поради голямото натоварване, което понасят всекидневно.

Прогнози по отношение на това какъв брой дълго ще издържи един съединител, е комплицирано да бъдат направени, защото има прекалено много условности. Съществуват способи, с които можете да удължите живота на съединителя, да вземем за пример като коригирате стила си на шофиране.

Наистина стилът на шофиране е най-големият фактор за това какъв брой километра ще изминете, преди да промените съединителя на колата. Някои водачи изкарват над 160 000 километра, до момента в който други - по-малко от 50 000 километра. Марката на автомобила е от голяма важност, както и самият съединител, други фактори също могат да окажат въздействие.

Грубо казано, 270 000 км е най-високата дълготрайност на живота, в случай че се употребяват качествени елементи и автомобилът се ръководи вярно.

И по този начин, на какъв брой години се равнява това за вас? Опитайте да прецените сами, няма да ви е елементарно. Затова най-добре не пропускайте постоянните прегледи.

Имайте поради, че шофирането по автомагистрали е по-щадящо за съединителя, в сравнение с непрекъснатото прекъсване и потегляне в градски условия. Още един съвет от нас, не натоварвайте съединителя повече от нужното. Ако сте в запушване или чакате на светофар, не го дръжте натиснат – изключете от скорост.

Въздействието от повторното включване на предавка след този интервал от време ще бъде по-малко нездравословно за съединителя, в сравнение с да стоите с натиснат педал. Не използвайте съединителя, с цел да контролирате скоростта на колата си, за това служат газта и спирачките.

Също по този начин сменяйте предавките с подобаваща скорост, когато е допустимо – 30-40 км/ч за 3-та предавка, 50 км/ч за 4-та предавка и по този начин нататък.

Сменете предавката при почти 2500 оборота в минута, с цел да удължите живота на съединителя, а също и с цел да извършите шофирането си по-икономично.

Следвайте тези правила и поддържайте потребностите на автомобила, с цел да увеличите доста живота на съединителя си. И освен. Тъй като съединителят е основна част от трансмисията в транспортното средство - в случай че се грижите за него, това ще се отрази върху цялостното положение на колата ви.

Затова подхождайте отговорно към грижите за нея и карайте рационално!

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР