Както всяка година и днес СДС организира шествие-поклонение пред жертвите

...
Както всяка година и днес СДС организира шествие-поклонение пред жертвите
Коментари Харесай

Варненските седесари почетоха жертвите от лагера на смъртта „Слънчев бряг“ в Ловеч/Видео/

Както всяка година и през днешния ден Съюз на демократичните сили провежда шествие-поклонение пред жертвите на незаконния комунистически режим и техните безчовечен действия в лагера „ Слънчев бряг “-гр.Ловеч, прочут на народа под името „ Лагера на гибелта “. Присъстваха членовете на Народно събрание, както и ръководителят на партията господин Божидар Лукарски.

Сините варненци предвождани от Председателя на Съюз на демократичните сили Варна Д-р Янко Станев, също се включиха в поклонението. Отслужена бе литургия в памет на многочислените починали в мракобесните времена на ръководството на Българска комунистическа партия. Варненци се поклониха пред многочислените починали и сервираха венец пред паметника на жертвите на комунистическия режим.

Доказаният брой на убитите в лагера е 155 индивида. Това е най-жестокият и най-садистичен лагер от времето на комунизма. В него попадат хора, неуместни на режима, без съд и присъда, народни представители, младежи, които слушат западна музика, носят непочтено облекло.

Според някогашни лагеристи, оживели от непостижимия труд и зверствата, жертвите от каменната кариера са доста повече. Затрогващ бе разказът на някогашния лагерист Кольо Вутев, който разчувства всички присъстващи. Същият загатна, че се вършат опити за замяна на историята на всички равнища в страната, неистина е че Българска комунистическа партия (БСП) ни е дала доста. „ Дайте им власт и ще трансфорат цяла България в лагер „ Слънчев бряг “, по този начин мисля аз и няма да се отрека от думите си„ - акцентира някогашният лагерист.

https://www.facebook.com/dnesplus/videos/819396211585101/

„ Никой и нищо не е забравено! Съюз на демократичните сили Варна всяка година вървим на възпоменанието за жертвите на аления гнет в лагера пъкъл до Ловеч. Слушаме последния оживял бай Кольо, като приказва задавен от сълзи и мълчим тежко. Днес и кметицата на Ловеч бе приета от нас сините морски за наша, по дух със своето слово. А всички да знаем, че мъчениците от лагера Слънчев бряг са имали фантазии.Също като нас!! “ – показа Д-р Янко Станев водач на седесарите в морската столица.

Историята би трябвало да се помни, още едно видео:
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР