Както всички знаем, слънцето е чудесно - дава ни топлина,

...
Както всички знаем, слънцето е чудесно - дава ни топлина,
Коментари Харесай

Колко важна е слънцезащитата?

Както всички знаем, слънцето е отлично - дава ни топлота, светлина и сила, които вършат всеки ден по-ярък и прелестен. Но е значимо да знаем по какъв начин да се любуваме на слънчевите му обятия по здравословен метод.

Защитата от слънцето е доста повече от козметична потребност - тя е нужда, когато става въпрос за поддържане на положително здраве и дълготрайна хубост. Да, слънцето е вдъхновяващо и прелестно, само че без вярна отбрана, неговите лъчи могат да провокират съществени проблеми за кожата ни.

Причини да употребявате слънцезащита:

1. Предотвратява слънчево изгаряне

Слънчевите изгаряния са извънредно мъчителни и могат да доведат до зачервяване, обтягане, формиране на подутини и даже да провокират инфектиране на кожата. Правилната слънцезащита благодарение на качествени артикули с SPF (фактор за отбрана от слънцето) може да защищити кожата ви от тези неприятности и да я резервира здрава и свежа.

2. Предпазва от прибързано стареене

Слънцето е основният провинен за ускоряването на процеса на стареене на кожата. Вредните UV лъчи проникват в дълбоките пластове на кожата и повреждат колагена, който поддържа кожата еластична и стегната. Правилната слънцезащита може да понижи риска от поява на бръчки, пигментни петна и загуба на разтегливост.

3. Предпазва от кожни болести

Трябва да си даваме сметка, че неправилното излагане на слънце може да усили риска от разнообразни кожни болести. Това включва кожен рак, базалиома, плосък клетъчен карцином и меланома. Защитата от слънцето е един от най-ефективните способи да понижим този риск и да запазим кожата си здрава.

4. Поддържа общото здраве на кожата

Слънцезащитата оказва помощ за поддържане на общото здраве на кожата, като я защищава от оксидативен стрес и свободни радикали, които могат да я повредят на клетъчно равнище. Правилната отбрана ще ви помогне да запазите кожата си хидратирана, подхранена и сияйна.

Не забравяйте слънцезащитата, когато излизате на слънце. Заложете на качествени слънцезащитни артикули и се наслаждавайте на слънчевите дни без грижи и терзания.

Има два съществени вида слънцезащитни артикули - химични и минерални:

Химични слънцезащитни продукти - съдържат химикали, които попиват UV лъчите и ги трансформират в безвредни топлинни талази. Тези химични съединения са създадени по този начин, че да защищават кожата както от UVA (дългите UV лъчи), по този начин и от UVB (късите UV лъчи). Продуктите с химични съставки нормално се всмукват по-лесно от кожата, което ги прави по-приятни за нанасяне.
Минерални слънцезащитни продукти - известни още като физически или естествени слънцезащити, тези артикули съдържат минерални съединения като цинков оксид или титанов диоксид, които отразяват UV лъчите надалеч от кожата. Тези артикули е по-малко евентуално да провокират алергични реакции и са подобаващи за хора с сензитивна кожа.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР